• DOLAR 32.23
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2453.78
  • ...
Gaziantep esnafı işlerin durgunluğundan şikâyetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son aylarda işlerinin durgun olduğunu belirten Gaziantep esnafı, piyasada genel olarak yaşanan durgunluğun dolar fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığını ifade etti.

Genellikle maddi durumu iyi olmayan kesime hitap ettiklerini belirten Kuruyemiş işletmecisi Hasan Atmaca, "Son aylarda satışlarımız neredeyse yarı yarıya düştü. Dolar fiyatı her geçen yükseliyor. Şuan müşterimiz olan birçok fabrika işçisi ya senelik izinde veyahut işleri olmadığı için geziyorlar. Buna benzer sorunlar birleşince bu da ister istemez bizim satışlarımıza yansıyor. Zaten müşterilerimiz genellikle maddi durumu düşük olan kesim, bu kesimlerin de maddi durumlarının iyi olmadığından dolayı piyasada durgunluk yaşanmaktadır.” dedi.

Esnaf olarak iş yapamaz duruma geldiklerini belirten Atmaca, “Aldığımız ürünleri genellikle borç ve kredi kartı ile alıyoruz. Ay sonu gelince ödemelerimizde zorlanıyoruz. Tabi ekstra bir gelirimiz olmadığından dolayı her geçen gün daha fazla borçlanıyoruz. Belki ciddi bir ekonomik kriz yaşanmıyor gibi gözükebilir. Fakat son aylarda esnaf olarak ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. İşsizlik her geçen gün artıyor. Borca satış yaptığımız vatandaşlar şuan çalışmadıklarını dile getiriyorlar. Organize Sanayi Bölgesinde çalışan işçiler bir bir işten çıkartılıyor.” ifadelerini kullandı.

Atmaca son olarak, yetkililerden vergilerin hafifletilmesini isteyerek, “Piyasa bu kadar durgun olunca vergilerimizi ödemede zorlanıyoruz. Yetkililer iş piyasasına göre vergileri yapılandırmalıdır. İş yapan esnaf ile iş yapmayan esnaf aynı vergi ödüyor. Zaten son yıllarda açılan AVM’ler küçük esnafı mağdur ediyor.”diye konuştu.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir