• DOLAR 32.502
  • EURO 34.574
  • ALTIN 2496.44
  • ...
Yılmaz: `Temel hak ve hürriyetlerde geriye gidiş istemiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi Şanlıurfa 1. Olağan Kongresi gerçekleşti. Kongrede konuşan Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, Başkanlık sistemi, Güvenlik paketi, Çarşafa hakaret, Çözüm süreci gibi konulara değindi.

Hür Dava Partisi Şanlıurfa 1. Olağan il kongresi HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz`ın katılımıyla gerçekleşti. Kongrede Lokman Yalçın yeniden il başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongre, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 “Sivil bir anayasaya oluşturulmalı”

Kongrede konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Başkanlık siteminin seçim sonlarına kadar devam edeceğini belirterek, “Sistemin kalıpları var. 12 Eylül Anayasasının Türkiye`nin önünde engel olduğu konusu var. Bu engellerin kaldırılması için zaman zaman bazı değişikliğe gidiliyor. Bu değişikliklerin olması güzeldir. Ama kanaatimizce yeniden sivil bir anayasaya oluşturulmalıdır. Bu aşamada halk ile barışık halkın ihtiyaçlarını karşılayan bir anayasanın olması gerekmektedir. Yoksa anayasada bir iki değişiklik ile başkanlık sistemine geçersiniz ama sorunlar devam eder. Sokaklarda insanlar tecavüze uğrayıp yakılıyor ve öldürülüyorsa, insanların can ve mal güvenliği yok ise parti binalarında, sivil toplum kuruluşlarında insanlar katlediliyorsa, kurban eti dağıtırken insanlar hunharca katlediliyorsa,  sadece Müslüman olduğu için saldırıya uğrayıp linç ediliyorsa böyle bir ülkede böyle bir memlekette başkanlık isminin ne olduğunun ne önemi vardır.” dedi

“Olaylar büyüdüğü zaman iç güvenlik paketi de yetersiz kalır”

İç güvenlik paketine de değinen Yılmaz, “6-8 Ekim olaylarının ardından iç güvenlik paketi çıkarıldı. Pakette bir sapana dahi ceza getiriliyor. Bunun sorumlusu insanları eyleme çağıran HDP ve onun sırtını dayadığı silahlı örgüttür. Olaylar büyüdüğü zaman iç güvenlik paketi de yetersiz kalır. Can ve mal güvenliğimizin ne örgüt ne de devlet tarafından tehdit edilmesini istemiyoruz. Temel hak ve hürriyetlerde geriye gidişler istemiyoruz. Onun için hükümetin bu paketi tekrardan gözden geçirmesi lazım. Özgürlüğümüzü kısıtlamayacak şekilde asayişi sağlamak zorundadır. Bunun yolu da halkın güvenliğini sağlamakla yükümlü olan devletin kolluk güçlerinin vazifelerinin yapmalarını sağlamakla olur.” ifadelerini kullandı.

“HÜDA PAR`ın talepleri ile PKK`nin talepleri aynı değildir”

Çözüm sürecinde hükümetin sap ile samanı birbirine karıştırdığını söyleyen Yılmaz, “Hükümet PKK`nin elinden silahı alması gerekirken silahlı bir şekilde şehirlere gelmesine göz yumdu. Silah sorunu başkadır güvenlik sorunu, halkın İslami insanı talepleri başkadır. Kürt sorunun çözümü gerçekten isteniyorsa tüm kesimlerin liderleriyle görüşüp onların taleplerini dinlemeli ve ona göre bir çözüm sunması lazım. PKK ile sadece silah ve şiddet konusunu konuşması gerekir. Benim haklarımı PKK ile konuşamaz. Ama bakıldığında birçok şey PKK ile görüşülüp pazarlık yapılıyor. Büyük bir çoğunluğu temsil eden HÜDA PAR gibi yapıların taleplerini PKK gibi Marksist bir örgütle eşleştirilemez. Benim geleceğimiz bir örgüt belirleyemez.” diye konuştu.

‘Lokman Yalçın güven tazeledi`

Hür Dava Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın da yaptığı konuşmada, HÜDA PAR'ın dava partisi olduğunu belirterek, "Bu yola koyulurken davamız, adalettir, hürriyettir, hizmettir, barıştır, kardeşliktir dedik. Bu hedefler açısından davamız kutsal olduğu kadar ilahi bir sorumluluktur. Bir dava partisi olarak partimize hizmet ve mücadele bir bayrak yarışıdır, bir nöbet sırasıdır. Bu gün bayrak kime verilirse o durmadan yoluna devam edecektir.” dedi.   (Mehmet Demir/ Mustafa Bikeç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir