• DOLAR 32.565
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2445.537
  • ...
Fransa 27 yıldır satamadığı uçağı Mısır`a sattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, Mısır ile Rafale tipi 24 savaş uçağının satışı için mutabakata varıldığını duyurması ülke gündeminde geniş yer bulurken, anlaşmanın Fransa'nın demokratik değerlerine zarar verip vermeyeceği tartışılıyor.

Mısır'a pazartesi günü gidecek Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian tarafından imzalanacak anlaşmayla Fransa, 5,2 milyar avro karşılığında 24 Rafale uçağını resmen Mısır'a satmış olacak.

Yaklaşık üç ay süren müzakereler sonucunda varılan anlaşmaya göre, Fransa'nın uçakları bu yıl teslim etmesi bekleniyor. Ancak Fransa, geçmişte Rafale konusunda Mısır ile olduğu kadar şanslı değildi. Üretimine ilk kez 1988 yılında başlanan Rafale'in satışı için dönemin cumhurbaşkanları Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy ve Hollande tarafından zaman zaman girişimlerde bulunulsa da olumlu bir yanıt alınamamıştı.

Dassault şirketinin ürettiği altıncı savaş uçağı olan Rafale, "çok pahalı", "çok sofistike" olduğu gerekçesiyle beklenen ilgiyi görmemiş ve Brezilya, Libya ve Fas ile yürütülen müzakereler sonuçsuz kalmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir