• DOLAR 32.523
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2426.641
  • ...
Fransa`nın ilk Müslüman partisi kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Demokratik Fransız Müslümanlar Birliği (UDMF) ilk kez mart ayında Fransa`da yapılacak olan yerel seçimlerde seçmenlerin karşısına çıkacak. İspanyol basınında yer alan haberlere göre, UDMF`nin parti programında Türkiye ile ilgili cümleler de var.

TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİNE TAM DESTEK
Türkiye`nin AB`ye tam üyeliğine destek veren parti Avrupa Hristiyanlarına da Türkiye ile ilgili ön yargıları kırması çağrısı yapıyor. Parti programında Filistin davası ise önemli bir yer tutuyor. Avrupalılara Filistin davasına sahip çıkılması isteniyor.

AŞIRI SAĞ AYAKLANDI
Temelleri 2012 yılında atılan UDMF`nin Genel Başkanı Emir Megharbi, partilerinin Almanya`da Başbakan Angela Merkel`in başında bulunduğu Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ve Fransız Hiristiyan Demokrat Partisi (PCD) ile aynı olduğuna dikkat çekti. Megharbi siyaset yapmanın kutsal bir görev olduğunu vurguladı. Fransa genelinde 8 bin üyesi olan parti, aşırı sağ siyasetçilerin kendilerine yönelik “Fransa`yı İslamlaştırmak istiyorlar” yönündeki suçlamalara da karşı çıkıyor.

HEDEF CUMHUBAŞKANLIĞI
Fransa`da Müslüman vatandaşların sesini duyurmak için bir alternatif sunduklarını ifade eden Megharbi, ülkede “Hristiyan” isminin geçtiği çok sayıda siyasi partinin olduğunu söylerken, bunun hiçbir soruna yol açmadığını da hatırlatıyor. Partinin bir sonraki hedefi ise 500 imza toplayıp cumhurbaşkanlığı seçimlerine de katılabilmek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir