• DOLAR 32.563
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.492
  • ...
`Engellilere saygı, insanlığa saygıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat`ta Kaymakamlık ve Midyat Engeliler Derneği`nin organizasyonu ile engellilerle kaynaşma etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Mardin Ak Parti Milletvekili Gönül Bekin Şahkullubey, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Midyat Engelliler Derneği Başkanı Abdulhakim Yıldız, Mardin Kadın İstihdamı Derneği temsilcisi Neşe Ergen, STK temsilcileri ve siyasi parti yöneticileri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, engellilerle dayanışmak için bu etkinliğin düzenlendiğini belirterek, “Bugün biz memurlar, kamu görevlileri eğer yükümlülüklerimizi yerine getirmiş olsaydık, toplumumuzda hiçbir engelimizin sıkıntısı kalmazdı. Bir idareci olarak mevzuatta ne gibi hakların, ne gibi ayrıcalıkların kendilerine sunulduğunu biliyorum.  Ama biz amir iradenin hükmünü maalesef idareciler olarak çok fazla yerine getiremiyoruz. Bu anlamda ben kendimi eleştiriyorum. Biz hükümet konağının bakım ve onarımını yaptığımızda bir engelli merdiveni yaptık, ama asansörü daha henüz yapamadık. Bu bizim engelli kardeşlerimize karşı bir eksikliğimizdir. Ama eksikliğin giderilmesi için elimden gelen gayreti yerine getireceğimi taahhüt ediyorum.” dedi.

Midyat Engelliler Derneği Başkanı Abdulhakim Yıldız ise “Engellilere saygı, insanlığa saygıdır. Engeliler acınma değil, sosyal haklarını istiyor. Engelliler çalışmak istiyor, iş istiyor, ekmeklerini kendileri kazanmak istiyor. Şehirlerin yaşanabilir olmasını ve sokaklarda engelsiz yaşamayı istiyor.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 3 yürüme engelliye elektrikli araç verildi. (Adnan Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir