• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Diyarbakır salavat kampanyasına start verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü, 2015 yılında düzenlenmesi planlanan Kutlu Doğum etkinlikleri münasebetiyle ‘Her Güne Binler Salavat` kampanyası için çalışmalarına başladı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü, 15 Şubat`tan itibaren başlattıkları ‘Her Güne Binler Salâvat` kampanyası için salâvat çekenlerin bu salavatlarını 19 Nisan`da Bağlar Newroz Parkı`nda düzenlenecek mitinge kadar çekerek kendilerine bildirebileceklerini ifade ettiler.

“Peygamber Efendimize layık olmalıyız”

Amaçlarının Peygamber Efendimizi tanıtmak ve davasını insanlara ulaştırmak olduğunu belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğünden Cemil Cahit Ünsal, “Bu ayda bütün halkımız dünyevi meşgalelerini ve uğraşlarını bir kenara bırakıp Peygamber Efendimizi gündem yapmaları gerekiyor. Peygamber Efendimizin biz ümmettine olan muhabbeti çoktur. Bizler de bu muhabbete karşılık onun yolundan gitmeli ve onun hayatını tatbik etmeliyiz. Çekeceğimiz her salâvata karşılık Peygamber Efendimizle manevi olarak muhabbet etmiş oluyoruz. O salâvatlarımıza karşılık veriyor. Kıyamet günü bize şefaatçi olması için Allah`ın Resulünü çokça anmalı ve anlatmalıyız.” dedi.

“Salâvatlar Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliğinde açıklanacaktır”

Çekilen salâvatların sadece Kutlu Doğum ayıyla sınırlı olmaması gerektiğini vurgulayan Ünsal, “Her ne kadar bu ayda daha fazla salâvat çeksek te bu salâvatlar bu ay ile sınırlı kalmamalıdır. Biz her zaman ve her yerde Peygamberimize olan muhabbetimizi dillendirmeliyiz.” Tavsiyesinde bulundu.

Ünsal, başlattıkları salavat kampanyasında çekilen salavatların sayısını her yıl Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliğinde kamuoyuna açıkladıklarını belirterek sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Halkımız, 19 Nisan`da Bağlar Newroz Parkında yapılacak olan Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliğine kadar çektiği salâvatları, Çağrı FM ve Rehber TV`ye ulaştırabilirler. Bu salâvatların miktarını da bu mitingde açıklayacağız. Herhangi bir üst sınır koymadık. Herkesin kendi imkânı ve gücü miktarınca salâvat çekmesini diliyoruz. Bu amaçla, Diyarbakır`ın merkez ile birçok ilçe ve köyünde el ilanları dağıtarak bu sevdayı herkese ulaştırmayı hedefledik.” (Ali Fidancı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir