• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
`Tesettüre yapılan hakarette sessiz kalmayız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP/HDP)  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin sponsorluğunda ve aralarından Gültan Kışanak'ında bulunduğu bir grubun katıldığı resim sergisinde, çarşaflı kadınları zincire vurarak, çarşafı çağdışı kıyafet ve kölelik simgesi olarak göstermesine tepki gösteren Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi Başkanı Özaslan yapılan hakareti sert bir dille kınadı.

Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi Başkanı Özaslan,  HDP/DBP 'nin her fırsatta Müslüman kadının İslami kimliği olan çarşafa hakaret etmekten geri kalmadığını belirterek, yıllardır CHP zulmüne maruz kalan Kürtlerin İslami kimliğinin şimdi de, HDP/DBP ve yandaşlarının zulmüne maruz kaldığını vurguladı.

“İslam`a yapılan her saldırıda en iyi cevabı Müslüman Kürt halkı vermiştir”

Çarşafın yalnız Müslüman Kürtlerin kimliği değil İslam kadınının kimliği olduğunu vurgulayan Özaslan, “Çarşafı çağdışı kıyafet ve kölelik simgesi olarak gösteren HDP, İslami kimliğimiz olan çarşafa her fırsatta hakaretlerine de devam etmektedir. Yine her fırsatta İslami kurum ve medreselere dahil olmak üzere saldırmaktan geri kalmamıştır. İslam`a yapılan her saldırıda en iyi cevabı Müslüman Kürt halkı vermiştir. Halkımız bunların yapmış olduğu saldırılar karşısında daha çok birbirine kenetlenmiş ve onların çarşaf üzerinden yaptıkları karalamalarına rağmen her geçen gün çarşaflı kadınların sayıları artmaktadır. Çarşaf yalnız Müslüman Kürtlerin kimliği değil İslam kadınının kimliğidir. Bundan dolayı tüm Müslümanların bu saldırı karşısında sessiz kalmamaları gerekir.”açıklamasında bulundu.

 “Bu halkın mayası İslam`dır”

Müslüman kadının kalesi olan tesettüre ve çarşafa dil uzatılmasına asla sessiz ve tepkisiz kalınmayacağının altını çizen Özaslan, “Müslüman Kürt halkının desteğiyle belediye makamlarını kazananlar halka hizmet etme yerine halkın kutsal değerleri ile alay edip dil uzatmaktadır. Kürtlerin özgürlüğü için çıktığını iddia eden HDP özgürlüğü 'Namusumuz özgürlüğümüzdür, biz kimsenin namusu değiliz.' zihniyetini aşılayarak getirmek istiyorsa bunu hiçbir zaman için başaramayacaktır. Bu halkın mayası İslam`dır. Her ne kadar kendileri batılı kafa ile hareket etmek istese de Fransızların, annesinin çarşafına el uzatanlara karşı canı pahasına da olsa karşı çıkan Şehitkamil gibi halkımızda canı pahasına da olsa Müslüman kadının kalesi olan tesettüre ve çarşafa dil uzatılmasına asla sessiz ve tepkisiz kalmayacaktır.”dedi.

“HDP, çarşafa bir kez daha zincir vurarak düşmanlığını açıkça sergilemiştir”

Kürtlerin İslami kimliği şimdi bu sıralarda Kürtler adına ortaya çıktığını iddia eden HDP`nin zulmüne maruz kaldığına dikkat çeken Özaslan, “Cumhuriyetin kuruluşuyla CHP zulmüne maruz kalan Kürtlerin İslami kimliği şimdi bu sıralarda Kürtler adına ortaya çıktığını iddia eden HDP`nin zulmüne maruz kalmaktadır. Her fırsatta Kürtlerin dini ve örfi değerlerine hakaret edip dil uzatmaktadır. Bu anlayış değil mi? Dün Van'da, 'Toplumsal kâbustur namus' afişleri asarak Kürt kadınını kimsenin namusu olmamasına çağıran ve yine bu anlayış değil mi? Van`da sokak ortasında tesettürlü bayanları tekmeleyen. Buda yetmezmiş gibi şimdi de devletin belediye daireleri içerisinde batılı yandaşlarıyla birlikte sanat adı altında, çarşafa bir kez daha zincir vurarak düşmanlığını açıkça sergilemiştir.”ifadelerini kulllandı.

“Bu çirkin saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez”

Bu çirkin saldırıların hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu ifade eden Özaslan açıklamasının sonunda, “Yaptıkları bu çirkefliklerle her ne kadar yandaşlarının takdirlerini almayı başarsalar da, unutmasınlar ki Kürt halkı İslami hassasiyetlerine bağlı olduğu kadar İslam düşmanlarına da hiçbir zaman tepkisiz kalmamıştır. HDP şunu da unutmamalıdır ki, Müslüman kadının kalesi olan çarşafa ve tesettürü kadınların üzerinden zorla almak istediklerinde Müslüman kadının tesettür kalesini korumak için nasıl mücadele ettiğini yine en iyi bilen kendileridir. Bu çirkin saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez.”ifadelerini kaydetti.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir