• DOLAR 32.226
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2452.136
  • ...
“Kalıcı çözüm için Anayasa`nın değişmesi gerekir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Mardin 5. Olağan İl Kongresi`nde il başkanı seçilen Bahattin Uncu, yeni yönetim ile beraber Mardin`de görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. İl Başkanı Uncu, yemeğin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Çözüm Süreci

Konuşmasında Çözüm Süreci`ne değinen Uncu, bu sorunun çözümü noktasında kimsenin cesaret edemediği adımların atıldığını ve bugüne gelindiğini söyledi. 80-90 yıllık sorunun 3-5 günde çözülemeyeceğini kaydeden Uncu, ancak bu sorunun çözümüne başlanmasının ve adımların atılmasının önemli olduğunu ifade etti. Geçen zaman içerisinde halkın çözüm sürecine sahip çıktığını belirten Uncu, AK Parti açısında 2015 yılı seçimlerinin temel amacı çözüm sürecini nihayete erdirmek olduğunu söyledi. Uncu, “Bu çözümün sağlıklı ve kalıcı olması için de Anayasa`nın değişmesi gerekiyor. Tüm kardeşlerimize düşen bunun bir ülke problemi olduğunu kabul etmek ve bu problemin çözülmesinde üzerine düşen görevi yerine getirmesidir.” diye konuştu.   

Muammer Güler`in adaylık açıklaması

İlke Haber Ajansı muhabirinin “AK Parti Mardin Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler`in milletvekili genel seçiminde aday olmayacağını açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklinde sorusuna cevap veren Uncu, “Muammer Bey; kamuoyunda aleyhinde oluşturulmak istenilen propagandanın partisine zarar vermemesi için nezaket gösterdi ve aday olmayacağını açıkladı. Biz kendisine haksızlık yapıldığını düşünüyoruz. Ayrıca kendisinin suçlandığı iddialarla ilgili her hangi bir mahkûmiyet kararı da bulunmamaktadır. Tüm iddialar birer komploydu, Hükümeti düşürmeye yönelik çabaların bir sonucudur. Allah`a çok şükür Türkiye bunları da atlattı. Muammer Bey`i de bu kararından dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

Toplantı; soru ve cevapların ardından sohbet havası şeklinde devam etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir