• DOLAR 32.224
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2456.801
  • ...
İstanbul ve Ankara`da okullar tatil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul ve Ankara'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 11 Şubat Çarşamba günü bir gün süreyle ara verildiğini duyuruldu. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Açıklamada, "Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; ilimizde halen devam eden kar yağışının tahmin edildiği gibi özellikle Boğaz civarı ve Anadolu Yakası'nda etkili olarak geceden itibaren öğle saatlerine kadar devam edeceği, öğle saatlerinden sonra yoğunluğu azalsa bile özellikle ara sokaklarda bırakacağı kütlenin ulaşımda zorluk ve tehlikeye yol açacağı değerlendirilmiştir.

Bu nedenle, Valiliğimizce öğrencilerin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları açısından, anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 11 Şubat Çarsamba günü 1 gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaktır." denildi.

Ankara'da da okullar tatil

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada da, yoğun kar yağışı nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okullarında eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir