• DOLAR 32.48
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2440.251
  • ...
Hürriyet Yazarının Başörtü Rahatsızlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Türk ekranlarında Ece Üner`in hazırlayıp sunduğu “Akşam Raporu” programında 12 Haziran`da yapılacak olan genel seçimler öncesi siyasi partilerin adayları ve bu adaylara uygulanan ön seçimler tartışıldı.

Siyasi partilerin başörtülü adayların meclise girebilecek mi giremeyecek mi? konusunun tartışan Programın konuklarından Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür ve Haber Türk gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca`ya Hürriyet yazarı Yalçın Bayer`den beklenmedik tepkisi programa damgasını vurdu.

Hürriyet yazarının Yalçın Bayer başörtü sorunun tartışıldığı bir program olmadığını yıllarca tartışıldı bu konu diyerek program konuklarına sert çıktı.

Nihal B. Karaca ise: Sözümü kesecek kadar sizi kabalaştırmaya iten nedir?

Mahmut Övür: Yalçın Bey sıra size geldiğinde siz istediğinizi söylebilirsiniz. Kimsenin de söylediğine karışmayın. Laikçi yaklaşım da bu.

Nihal B. Karaca: Türban değil Başörtü diyoruz. Bunu da örgenin artık.

Yalçın Bayer: kalkıp bin kere konuştunuz. Bin kere tartıştınız. Ekranlarda gündeme geldi.

Nihal B. Karaca: Ne yapabilirim yani siz beğenmiyorsunuz diye benim kalkıp gitmemi lazım yani. Sözümü kesecek kadar kabalaşmayın. Bu Türkiye`in sorunu siz sorun değil deyince bu sorun olmaktan çıkmıyor. Bu ülkenin yüzde 60 başörtülü ve hiç biri meclise giremiyor. Seçim öncesi bir dönemde bu bir mevzudur ve tartışılır.

Yaşanan tartışmalara sunucu Ece Üner müdahale etmek istedi fakat o da başarısız olunca reklam arasına gitmek zorunda kaldı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir