• DOLAR 32.587
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.534
  • ...
Müslüman Alimlerden Erdoğan`a Mektup
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Selman el Avde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a Arap ülkelerinde görülen devrimler karşısında ortaya koyduğu tavırla ilgili bir mesaj gönderdi.

Erdoğan`a saygılarını sunarak, kendisini bir seçim yapmaya çağıran El Avde, özgürlüğün Libya ve Suriye halkının da hakkı olduğunu vurguladı. Ardından da Erdoğan`dan elleri halkının kanına bulanmış liderlerin ellerini sıkmamasını isteyerek ya geçmişle ya da gelecekle uyumlu davranması mesajı verdi.

Dr. Selman el-Avde(Uluslararası Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı), mesajında başbakan Erdoğan`dan Mısır devriminde yaptığı gibi Libya devriminde de halkın yanında durmasını talep etti.

`Kanlı elleri sıkma`

Ünlü sosyal iletişim ağı olan Twitter sitesinde yayınlanan mesajında Şeyh El-Avde şöyle dedi: ‘Tüm saygılarımla Erdoğan`a diyorum ki; suçlulara arka çıkma! Sizlerin kazandığınız özgürlükleri kazanmak Libya ve Suriye halkının da hakkıdır. Halkının kanıyla lekelenmiş eli sıkma.`

El-Avde daha mesajını şöyle sürdürdü: ‘Erdoğan`a diyorum ki önündeki iki seçenek var: Ya geçmişle ya da gelecekle uyum içinde olmalısın. Bizlerin olayları okumada, yorumlamada hata etmememizi temenni gibi senin de seçim de hata etmemeni temenni ediyorum.`

Libya, Yemen ve Suriye`de kanın durmadan akmasına ilişkin olarak El-Avde şöyle sordu: ‘Halkını öldürüp, ülkesini yakan kişi nasıl olur da bunu vatan sevgisi ve halkın bir kaosa düşmesinden korktuğu gerekçesiyle yaptığı yalanını atabilir?

Acaba bunu yapanlar Allahu Teala`nın şu ayeti kerimesini duymuş mudur? ‘Kim bir mümini kasten öldürürse, cezası, içinde ebedi kalacağı cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, lanet etmiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır.` (Nisa, 93).

Şeyh Selman El-Avde mevcut eski rejimlerin düşünme şeklinin hala geçmiş tarih dönemindeki gibi olduğunu, düşünce tarzını ya da bilgilerini değiştirmeye güçlerinin bulunmadığını, bilgisayar çağına ulaşıldığı halde hala eski, geleneksel yapıya sahip olduklarını ifade etti.

Günlük olarak takipçileri ve arkadaşlarıyla beraber Twitter ve Facebook sitelerine giren Dr.Selamn El-Avde, geçtiğimiz Pazar günü ikindi vakti internet üzerinden Güney Afrika`daki Cape Town Şehri`nde yer alan Furkan Camisi`nden gençlerle açık bir görüşme yaptığını açıkladı.

Kahire`de Erdoğan karşıtı gösteri

Bu arada, Kahire`de dün yaklaşık 300 Libyalı muhalif ellerinde Libya devrim bayraklarıyla Kahire`nin ortasındaki Türkiye Büyükelçiliğinin önünde toplandı. Daha sonra bir grup Türk de ellerinde Türkiye başbakanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Libya`daki çatışmalardan ötürü aldığı konumu eleştiren pankartlarla Libyalılara katıldı.

Açılan pankartlardan bazılarında Kaddafi ile beraber Erdoğan da düşsün ibareleri dikkati çekerken İngilizce olarak yazılmış bazılarında da Erdoğan başkanlığındaki Adalet ve Kalkınma Partisi`nin konumu kınandı.

Libyalı muhaliflerden biri, bir uydu kanalına yaptığı açıklamalarda şöyle dedi: ‘Erdoğan, Mısır, Tunus, Libya ve Suriye`deki olaylar karşısında ortaya koyduğu ikili tavırla ‘büyük bir fırsatçı` gibi göründü.

Öte yandan protesto gösterisine katılan bir Türk de şöyle konuştu: ‘Erdoğan 25 Ocak Devrimi sırasında Mısır`ın işine karıştı ve özgürlük istedi. Ancak Suriye rejimine olan bağlılığından ötürü Suriyeli özgürlükçülere her türlü desteği reddetti. Aynı şekilde Libya`ya müdahaleyi de kabul etmedi ve Kaddafi rejimiyle çıkarları nedeniyle Nato`nun operasyonlarını engelledi.

Başbakan Erdoğan, ülkesinin Libya`da bir çözüme ulaşılabilmesi için arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu açıklamış, ülkedeki çatışma durumunun uzun süre devam etmesi sonucunda ülkenin yeni bir Irak ya da Afganistan`a dönüşebileceği uyarısında bulunmuştu.

Başbakan Erdoğan The Guardian gazetesine verdiği demeçte ülkesinin lider Muammer Kaddafi hükümeti ve devrimcilerin kurduğu geçici ulusal konsey ile temaslarını sürdürdüğünü açıklamıştı.

Timetürk

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir