• DOLAR 32.603
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2496.13
  • ...
10 Milyonda 1 Görülür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Denizli’nin Buldan ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki Durdu Gül’de, 10 milyon bir görülen bir vücut fonksiyonu tespit edildi. Gül’ün kalbinin ve dalağının göğüs kafesinin sağında, karaciğerinin ise solunda olduğu belirlendi.

Bulantı, kusma ve karın ağrısı şikâyetleriyle başvurduğu Denizli Devlet Hastanesi’nde ortaya çıkan bu durum, doktorları şaşırttı. Genel cerrahi uzmanı Opr. Dr. Hüseyin Cahit Dartanel, tomografi ve ultrason çekimleriyle hastanın kalbinin ve dalağının göğüs kafesinin sağında, karaciğerininse sol tarafında olduğunu gördüklerini anlattı. Akut safra kesesi iltihabı ameliyatı yapılan Durdu nine, astım ve bronşit hastası olması dolayısıyla üç gün yoğun bakımda gözetim altında tutulduktan sonra servise alındı.

Bu durumun 10 milyonda bir görüldüğünü belirten Opr. Dr. Dartanel, 35 yıllık cerrah olarak ilk defa böyle bir durumla karşılaşmanın şaşkınlığını yaşadığını ifade etti. Dartanel, “Hastanın hayatını bu şekilde sürdürmesinde bir sakınca yok ancak özel durum fark edilmeden ameliyat olsaydı hayati tehlikeyle karşı karşıya kalabilirdi.” dedi.

Durdu Gül ise üç yıl önce merdivenden düşme sonucu göğüs ağrısı şikâyetiyle başka bir hastaneye gittiğinde, kalbinin göğüs kafesinin sağında olduğunu öğrendiğini söyledi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir