• DOLAR 32.568
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2445.144
  • ...
Hiçbir zaman din, dil ve ırk ayrımı yapmadık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`de 12 bin üyesinin bulunduğu Türkiye Sakatlar Derneği Mardin Şubesi de İstanbul Feshane`de düzenlenen Mardin Tanıtım Günleri Fuarı`nda yerini aldı. Engelli vatandaşların gümüşten yaptığı hediyeliklerinin satışa sunulduğu stant İstanbulluların dikkatini çekiyor.

İlk kez Feshane`de stant açtığını dile getiren Türkiye Sakatlar Derneği Mardin Şube Başkanı Hasan Anuk, bugün burada sergiledikleri ürünlerle engellilere bir şansın tanıtıldığında neler yapılabileceğini herkese göstermek istediklerini söyledi.

Anuk, “İnanın bugün hem Mardin ile hem de buraya gelenlerle gurur duydum. Bu yoğunluktaki insanları da Mardin`e de bekliyorum. Bir kardeş şehrin nasıl olabileceğini dünyaya göstermek istiyoruz. Mardin`imizi,  kültürünü, hoşgörüsünü ve medeniyetini İstanbul aracılığıyla dünyaya göstermek için buradayız. Özellikle engellilerin yaptığı gümüş el sanatlarını, engellilere imkân sağlandığı zaman neler yapabileceklerini göstermeye çalışıyoruz. Mardin bir kültür şehri, bir medeniyet şehridir. Hiçbir zaman dil, din ve ırk ayrımı yapılmadı. Bu açıdan Türkiye`ye örnek bir şehirdir Mardin. Sizin aracılığınız Türkiye`ye seslenmek istiyorum; Mardin bir mozaiktir, örnek bir şehirdir, gelin hep beraber yaşayalım.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir