• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
HÜDA PAR Elazığ 1. Olağan Kongresi`ni gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Elazığ İl Teşkilatı 1. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongreye Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Mehmet Yavuz`da katıldı.

Kur`an-ı Kerim İle başlayan kongrede önce divan kurulu oluşturuldu. Sandıkların kurulmasıyla yapılan oylamada, Yusuf Yüksel HÜDA PAR Elazığ İl Başkanlığına seçildi. 

Kongrede bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, “Hür Dava Partisi teşkilatlanmasını hızlı bir şekilde tamamlamak suretiyle geçtiğimiz 30 Mart yerel seçimlerine katıldı ve önümüzdeki 7 Haziran genel seçimler için de hazırlıklarını son aşamaya getirdi. Bu kapsamda ilk kongrelerimizi de gerçekleştiriyoruz.” dedi.  

HÜDA PAR`ın İslami bir muhalefet misyonuyla hareket ettiğini belirten Yavuz, “Hür Dava Partisi, memleketin çok ciddi sorunlarıyla alakalı olarak getirmiş olduğu çözüm önerilerini halka anlatırken İslami bir muhalefet misyonuyla hareket etmektedir. Şu an itibariyle partimiz tam olarak bu görevi icra etmektedir. Özellikle iktidarda yürütme erkini elinde bulunduran AK Parti`ye bu anlamda hem insani hem de İslami sorumluluklarını hatırlatmaktayız.” ifadelerinde bulundu.

Başkanlık sitemini destekliyoruz! Ama…

Yavuz konuşmasının devamında gündemi değerlendirerek başkanlık sistemiyle ilgili görüşlerini şu şekilde açıkladı: “Bizim HÜDAPAR olarak meseleye yaklaşımımız son derece nettir. Özellikle başkanlık sistemi meselesinde zarfa takılmıyoruz. Eğer Türkiye başkanlık sistemine geçtiği zaman mevcut sorunları çözebilecekse, özellikle sistemden kaynaklandığını düşündüğümüz arızaları giderecekse, sistem halka parmağını sallayarak onları yola getirme, onlara racon kesme, onlara posta koyma anlayışından vazgeçip halkın özellikle inanç değerleriyle barışacak bir noktaya gelecekse evet, biz başkanlık sistemini destekliyoruz. Fakat bu meydana gelmeyecekse de parlamenter sistemle başkanlık sistemi arasında da herhangi bir fark görmüyoruz.”

“Haklarında idam kararı verilmiş İhvan üyelerini selamlıyoruz”

Son günlerde Mısır`da yaşananlar ve verilen idam karalarına da değinen Yavuz, “25 Ocak`ta biliyorsunuz Mısır`da bir devrim gerçekleşmişti. Bu devrimin yıl dönümünde faşist cunta rejimi yine Müslüman halka yönelik bir katliam gerçekleştirdi. 20`nin üzerinde insan maalesef katledildi.  Onunla da kalmadı Sisi cuntası, işgal edilmiş topraklarını muhafaza etmek ve kurtarmak için mücadele eden İzzettin El Kassam birliklerine terör nitelemesiyle kanun çıkardı. Bizler HÜDA PAR olarak bunu boş ve gereksiz bir hamle olarak gördüğümüzü özellikle ifade etmek istiyoruz. Ayrıca Mısır`da183 kardeşlerimizin özellikle mahkûmiyet almış olmalarını, Sisi cuntasının halkına yönelik düşmanca tutumu olarak değerlendiriyoruz. Bu kardeşlerimizi selamlıyor ve Cenab-ı Hak`kın onların ayaklarını ve kalplerini kendi yolunda sabit kılmasını diliyoruz.” dedi.

Hür Dava Partisi Elazığ İl Başkanlığına seçilen Yusuf Yüksel`in yapmış olduğu kısa teşekkür konuşmasının ardından kongre sona erdi. (Yasin Kavaklı/Ömer Nas/Emre Sezer-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir