• DOLAR 32.56
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2440.142
  • ...
Vefa-Der Yasin Börü ve arkadaşlarını andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bismil`de Vefa-Der tarafından ‘Şubat Ayı Şehadet Ayı` adıyla, 6-7 Ekim olaylarında Diyarbakır`da PKK/HDP yandaşları tarafından kurban etti dağıtırken katledilen Yasin Börü ve arkadaşları dernek binasında düzenlenen programla anıldı.

Katılanları çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu programa, konuşmacı olarak Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz katıldı.

“Ben en sevdiğim evladımı Allah yolunda kurban ettim”

Hasan Cami yolunda kayboldu, kurban bayramında kendini Allah`a kurban etti diyen Mehmet Gökgöz, “Şehit Hasan 6 yaşında camiye gitmeye başladı ve bir gün camiye giderken yolunu kaybetti. 3 gün boyunca kendisine ulaşamadık. Şehit Hasan cami yolunda kayboldu kurban bayramında, Allah yolunda canını feda etti.  Askeri ücretle geçindiğimiz için kurban kesecek imkânımız yoktu. İnsanın en değer verdiği evladıdır. Ben en sevdiğim evladımı Allah yolunda kurban ettim.” ifadelerinde bulundu.

“Kendisini tamamen Allah yoluna adamış birisiydi”

Hasan`ın çok fedakâr bir insan olduğunu anlatan baba Gökgöz, “2 ay boyunca bir medresenin inşaatı için alıştı. Ben O`na, bu medrese neden bu kadar uzun sürdü, bitmiyor dedim. O da bana, baba biz fakiriz kimse bize yardım etmiyor, bizim elimizden de bu kadar geliyor, kıt imkânlarla bitirmeye çalışıyoruz dedi. Fakirdi ve Müslümanları çok severdi. Bazen yanımdayken bir arkadaşı onu çağırdığı zaman hemen gidiyordu. Bazen aylarca O`nu görmüyordum. Doğru dürüst çocuklarını dahi görmüyordu. Kendisini tamamen Allah yoluna adamış birisiydi.” dedi.

“Müslümanlar Allah`ın yardımıyla ayakta durdu, zalimlere boyun eğmedi”

Zalimlere boyun eğmediklerini belirten baba Gökgöz, “6-7 Ekim olaylarında oğlum ve arkadaşları fakirlere kurban eti dağıtırken gözü dönmüş caniler tarafından katledilirken o gün ben ve birçok kişi mütedeyyin şahsiyetlerinden dolayı saldırıya uğradık. O gün adeta mütedeyyin kişileri öldürmek için İslam düşmanları yemin edercesine sokaklara dökülmüştü. Biz bu insanlara boyun eğmedik ve Allah onların Müslümanları yok etme planını alt üst etti ve o gün Müslümanlar Allah`ın yardımıyla ayakta durdu, zalimlere boyun eğmedi.” şeklinde konuştu.

“Anne ben sivrisineğin bir insanı ısırması kadar bir acı hissetmedim”

Hasan ve arkadaşları vahşi bir şekilde katledildikleri için annesinin çok üzüldüğünü söyleyen baba Gökgöz şöyle devam etti: “Şehit Hasan`ın annesi sürekli ağlardı ve bunlar acaba benin oğluma ne tür işkenceler yaptılar diye söylenirdi. Hasan bir gün annesinin rüyasına gelerek, anne ben sivrisineğin bir insanı ısırması kadar bir acı hissetmedim sen rahat ol demiş. Şehit Hasan`ın bir arkadaşı rüyasında şehit Hasan kendisini eve yemeğe davet ettiğini söyledi. Arkadaşı ise Hasan`a sen şehit olmuştun nasıl oluyor da beni evine davet ediyorsun demiş. O`da arkadaşına, vallahi benim için seni binada attılar ve sen şehit oldun diyorlar ama ben böyle bir şey hatırlamıyorum demiş.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir