• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Şanlıurfa`da da Vinci Robotik Cerrahi Sistemi hizmete girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Da Vinci robotik cerrahi sisteminin açılışına Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Uzm. Dr. Zafer Çukurova, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri M. Cihan Ekmen ve birçok üst düzey bürokrat katıldı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş yaptığı açılış konuşmasında; Türkiye`deki Devlet hastanelerinde 1998 yılında İstanbul`da ilk kez kendisinin bu teknolojiyi kullandığını, her bölgeye teknolojik yatırımların yapıldığını ve hastaların başka bölgelere gitmek zorunda kalmadığını ifade etti.

Hastane Yöneticisi Başhekim Doç. Dr. Mehmet Gülüm, “Türkiye`de sayılı sağlık kurum ve kuruluşlarında bulunan Da Vinci Robotik Cerrahi Sisteminin ekonomik değeri 2,5 milyon dolar 6 milyon TL`dir. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Da Vinci Robotik Cerrahi Sisteminin bulunması Güneydoğu Anadolu gölgesinde ikamet eden vatandaşlarımız için büyük bir şans ve sağlık hizmetlerinin sunumu anlamında hastanemize büyük bir değer katmaktadır.

Da Vinci robotik cerrahi sistemi ile Üroloji, Genel Cerrahi, Kalp ve Damar Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Kadın Doğum ve Göğüs Cerrahisi gibi branşların uyguladıkları zorlu cerrahi girişimlerin yüzde 99 oranında başarıya ulaşabilmesindeki en büyük faktördür. Da Vinci Robotik Cerrahi Sistemi ile dünyanın herhangi bir ülkesindeki bir cerrah internet bağlantısı ile cihaz sistemine giriş yapıp bu robotu kullanarak sizi ameliyat edebilecek ve yardıma ihtiyacı bulunan bir cerraha ameliyat esnasında yardım edebilecek özelliklere sahiptir.” diye konuştu.

Da Vinci Robotik Sistem nedir?

Da Vinci Robotik Cerrahi Sistem de "Robotik Kollar" hastanın ameliyat edilecek dokuya göre belirli noktalar dan 3 ile 5 adet 0,5 ya da 1 santimetre çapındaki kesilerden vücuda yerleştirilen aletler vasıtasıyla vücut içine robotik 4 kol yerleştirilerek yapılır.

"Konsol" adı verilen bölümden hastanın vücudunun içindeki görüntüyü en derin alanlarda bile 3 boyutlu olarak görünmesini sağlar Ayrıca cerrah ameliyatı oturarak yaptığından ameliyat süresi boyunca yorgun olmaması ve dinç olması hastada oluşabilecek riskleri en aza indirmesini sağlar. Robot laparoskopik cerrahiden en büyük farkı el bileğinin hareket kabiliyetinin de üzerinde 540 derece hareket kabiliyetine sahiptir olmasıdır. Bu özelliği sayesinde açık ameliyatlarda yapılamayacak işlemlerin rahatlıkla yapılmasını sağlar.

Klasik açık ameliyatlara göre başlıca avantajları; ameliyat esnasında oluşabilecek bütün riskleri en aza indirdiği gibi en önemli risklerden kanamanın çok az olmasını sağlar ayrıca ameliyat sonrası ağrının olmaması veya çok hafif olması, iyileşme oranının açık ameliyatlara göre daha hızlı olması da başlıca avantajları arasında yer alıyor.

Ayrıca, ameliyat sonrası enfeksiyon risklerinin daha az olması, kameranın büyütme gücü sayesinde doku ayrıntılarının daha detaylı görülebilmesi, kullanılan kamera ve cerrahi aletlerin dokuya yaklaştırılabilmesi nedeniyle daha titiz cerrahi yapılabilmesi asgari doku hasarı ile açık ameliyatlarda görülen operasyon sonrası yapışıklıkların kapalı cerrahi ile daha az ve nadiren olması dikkat çekiyor. Da Vinci Robotik Cerrahi Sistemi ile ameliyat edilen hastalar günlük aktivitelerine 24 saat gibi kısa bir zamanda dönebilirler. Açık cerrahide yapılması zor olan cerrahi dallardaki büyük ameliyatlardan prostat, bağırsak ve mide kanserlerinde olduğu gibi diğer cerrahi dallardaki büyük ameliyatları başarılı bir şekilde gerçekleşmesini sağlar.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir