• DOLAR 32.599
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2453.035
  • ...
Özdemir: `Özcan Temel olayında Paralel parmağı var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son günlerde Türkiye`nin gündeminde yer alan Cevzet Soysal olayı ile ilgili açıklamalarda bulunan  Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Özcan Temel olayında da ‘Paralel Yapı`nın parmağı olduğunu ileri sürdü.

Özcan Temel olayıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atan Özdemir  şöyle dedi: “AK Parti Milletvekili olarak, sadece 90`lı 2000`li yıllarda değil yakın tarihte de Batman`da özellikle 2014 seçimleri öncesi yaşanan bir vakıa var. İşte HÜDA PAR ve BDP arasında yaşandığı iddia edilen Özcan Temel olayı gibi olayların da üstüne gidilmesi gerekir. Şahsen ben o konuda da paralelin parmağı olduğunu düşünüyorum. Çünkü o günü birebir yaşadım ve ilgili Emniyetle, Valilikle ve Başsavcılıkla defalarca hassasiyetle işin üzerinde durulması gerektiğini ifade ettik ve o dönemdeki İçişleri Bakanımıza konuyu aktardık. Buna rağmen fail bulunamadı. Kamuoyu nezdinde, iki siyasal hareketin Batman`da karşı karşıya gelmesi için gayretlerin olduğunu gördük. Biz bunları tabi kamuoyuyla paylaşmadık ama, yetkililerle defalarca bunun üzerine tartıştık. Yanlış bir işlemin yapılmaması gerektiğini, birilerinin hedef olmaması gerektiğini, deliller doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini vurguladık. Evet, bu ve buna benzer olaylarda da Paralel Yapının parmağı olabileceğine ben şahsen inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“Cevzet Soysal olayına benzer çok ciddi olaylar var”

Faili meçhul olayların çözülmesi yönünde her platformda düşüncelerini dile getirdiklerini söyleyen Özdemir, “Sadece rahmetli Cevzet Soysal değil, o süreci birebir yaşadığımız insanlar öldüler. Hükümet olarak bizim bunları açığa çıkarmak, bu faili meçhul olayları aydınlatmak gibi bir mecburiyetimiz var. Bunlar tarihin karanlık dehlizlerinde kalmamalı. Memlekette, bölgede çok ciddi sıkıntılar oldu. Daha öncesinde değişik isimlendirme ve sıfatlandırmalar adı altında yapılıyordu ve şu anda da paralel yapının geçmişte yaptıklarıyla ilgili yüzleşme konusu gündemde. Rahmetli Cevzet Soysal belki bir örnek teşkil etti. Bu ve buna benzer çok ciddi olaylar var. Bunların müsebbiplerinin bulunması gerekiyor.” dedi.

“Emniyette tehdit olayı yargıya taşınırsa üzerine gidilir”

Cevzet Soysal`ın oğlu Mücahid Soysal`ın babasıyla ilgili müracaatlarında Emniyette defalarca tehdit edildiğiyle ilgili olarak, o dönemde AK Parti il başkanlığı görevinde bulunduğunu belirten Özdemir, “Bu kardeşimizin daha önce bize bu konuda herhangi bir başvurusu olmamıştı. Ama kendisinin beyanlarında süreç içerisinde emniyete gittiği ve polisler tarafından tehdit edildiği geçiyor. O polislerle ilgili suç duyurusunda bulunursa, yargı bunun üzerine gider gerekli işlemleri yapar.” ifadelerini kullandı.

Cevzet Soysal olayının üzerine gidildiğini söyleyen Özdemir, “Ümit ederiz ki en azından bu bir örnek teşkil eder. Çünkü bunlar gibi binlere yakın faili meçhul var. Belki bu sayede geri kalan insanların da suçluları yakalanır ve o ailelerin acıları bir nebze de olsa dindirilir diye temennide bulunuyoruz.” diye konuştu. 

 (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir