• DOLAR 32.518
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2424.55
  • ...
Yahya`nın tedavi süreci başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami kimliğinden dolayı 20 yılı aşkın bir zamandır cezaevinde olan Fikri Boylu'nun engelli olan oğlu Yahya'nın, Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi`nde başlatılan tedavi süreciyle ilgili hastane yetkilileri tedavi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Tedavi sürecine başladıklarını belirten Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Muhammed Beybur, Yahya`nın tedavisi için ellerinden yapacaklarını dile getirdi.

.

Yahya`nın tedavisi için elimizden geleni yapacağız”

Yahya`nın tedavisiyle alakalı daha önceki süreçleri de bildiklerini ve Yahya`nın bütün tedavi masraflarını ücretsiz olarak üzerlerine aldıklarını kaydeden Beybur, “Doğumdan bugüne kadar yaşadıklarını ve Başbakan`ın Diyarbakır`a geldiği zaman Yahya ile görüştüğünü ve durumunu annesinden öğrendiğini biliyoruz. Biz bu süreci takip ediyoruz. Başbakan`ın da hassas bir şekilde durumla alakalı olduğunu biliyoruz. Biz de Yahya ile alakalı Hastane olarak tıbbi açıdan ne gerekiyorsa bütün iş ve işleyişlerini takip edeceğiz. Hastanın yatışı, tedavisi ve gerekirse ameliyatıyla ilgileneceğiz. Yahya`nın şu anki halinden daha iyi duruma gelebilmesi için elimizden ne geliyorsa Hastane olarak buna hazırız. Bu konuda Başhekimimiz Şenol Gedik Bey de duyarlıdır. Kendisinin de bu süreçten bilgileri vardır. Hastane Başhekimi de bu konuda elinden geleni yapmaya hazırdır.” ifadelerinde bulundu.

“Yahya şuan ki durumdan daha iyi hale gelecektir”

Yahya`nın daha önce defalarca Fizik Tedavi aldığını ama çokta üzerinde durulmadığını aktaran ve Yahya`yı muayene eden Fizik Tedavi Uzmanı Doktor Figen Ceylan Çevik, “Buna bağlı olarak yan etkileri gelişmiş ve kalça operasyonu geçirmiş bir hastadır. Yaşı itibariyle çok ta yürümeyecek bir hasta değildir. Ama Fizik Tedaviyle fayda göreceğini düşünüyorum. Evde Fizik Tedavi yöntemleriyle durumu daha ileriye gidecektir. Yahya`nın ileride ne hale geleceğini şu an kestirmek pek kesin değil. Ama şu an ki durumdan daha iyi yerlere geleceğini söyleyebilirim. Şu an Yahya`nın oturması için çalışıyoruz. Yürüyebilmesi de zamana bağlıdır. Ne hale geleceğini hep beraber göreceğiz. Erken yaşta alınan fizik tedavinin çocuk gelişimine olumlu etkisi oldukça fazladır. Ancak her ne kadar fizik tedavi verilse bile hastalar nöbet ve sosyal faktörlerle yürüdüğü esnada birden gerilemeye başlayabilir. Yahya daha iyi olabilir. Ancak bunun garantisini veremeyiz. Geçirdiği nöbetler olumsuz olabilir. Ama şuan daha iyi durumdadır. Tedaviye vereceği yanıt daha iyi olacaktır.” şeklinde konuştu.

“Hastanede boş yer olacağı zaman Yahya`yı ameliyat edecekler”

Yahya`nın ikiz kardeşi Hüseyin Boylu ise tedavi süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, “Yahya 20 yaşında olduğu için tedavi de biraz geç kaldı. Doktor bize Yahya`nın rahatlıkla oturması için önce kalça ameliyatını tavsiye etti.  Hastanede boş yer olacağı zaman Yahya`yı kalça ameliyatı için yatıracaklar. Kalça ameliyatından sonra Yahya`nın yürümesi için de çalışmalar yapılacak. Biz İnşallah güzel şeyler bekliyoruz.” dedi. (Ali Adıyaman-Ali Fidancı/İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir