• DOLAR 32.216
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2452.3
  • ...
Kapağı çalınan kuyu ölüme davetiye çıkarıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Cumhuriyet Caddesi'nde özellikle akşam saatlerinde yoldan geçen yaya ve araçlar için tehlikesi oluşturan Telekom kuyusunun kapatılması için ilgili kurumların tedbir almaması esnaf ve halkın tepkisine neden oldu.

İlke Haber Ajansına (İLKHA)  konuşan esnaf, belediye ve Telekom'un duyarsızlığından yakındı.

Hırsızların kapakları çalıp hurdacılara sattığını ifade eden esnaf Hasan Gencer, “Dört gündür bu PTT kuyusu böyle açık durumda, kapağı hırsızlar çalıp hurdacılara veriyor. Karşı dükkânda güvenlik kamerası var. Telekom yetkililerinin de hurdacılarla konuşması ve durumu emniyete bildirmesi gerekir.” dedi.

Tehlikenin ciddi olduğunu söyleyen Gencer, kapağın bir ay önce de çalındığını söyleyerek bu duruma bir çözüm bulunmasını istedi. Gencer, “Bu kapağı bir ay önce de çalmışlardı, bu ikici defa oldu. Telekom'a haber verdik gelip yapmadılar. En önemlisi de buranın durak olmasıdır. Otobüsten inenleri kuyuya düşerken tuttuğumuz günler oluyor. Vatandaşı uyarmak için burada adeta nöbet tutuyoruz.” diye konuştu.

“Büyükşehir olarak yüz kızartıcı bir durumdur”
Eski esnaflardan olduğunu söyleyen Seyfettin Usta ise, burayı bu şekilde gördükçe, üzüldüğünü dile getirerek, yetkililerin ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

Usta, “Büyükşehir olarak yüz kızartıcı bir durumdur. Buraya herhangi bir canlı düşerse sağ çıkamaz. Kaç defa söyledik buraya bıraktığınız kapakları kilitleyin, zincirleyin diye ama kimsenin sesimizi duyduğu yok. Bir beton dökseler, demiri bırakıp kilit vursalardı bu şekilde olmazdı." şeklinde konuştu.

“Kapağın maddi değeri 5 liradır, ama bir cana mal olacak”
PTT kuyusunun derinliğinin 4-5 metreye yakın olduğunu söyleyen Usta şu ifadeleri kullandı: "Aynı zamanda durak yeri olması daha çok tehlikeli, fakat bununla kimse ilgilenmiyor. Gerçekten yazıktır, bu memleketimize sahip çıkmamız lazım. Belediye ve Telekom gelip bakıp geçiyor. Bugün yarın geleceğiz diyorlar. Şimdi bu hırsızın götürdüğü kapaklar hurdacılardadır. Kapağın maddi değeri 5 liradır ama bir cana mal olacak değerde. Bu hurdacıları tutup getirsinler veyahut ceza versinler. Burası kaldırım kenarı, durak yeri, cadde üzeri ve şehirlerarası bir yoldur.” dedi.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir