• DOLAR 32.385
  • EURO 34.678
  • ALTIN 2412.63
  • ...
‘Rabbim kimseye böyle bir acı vermesin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van - Mehmet Tetik 11 çocuklu kalabalık bir aileye sahipti. Çocuklarının çokluğundan mutluluk duyan ve evlatlarını İslami ahlak üzere yetiştirmekten zevk alan Hacı Mehmet Tetik, bu büyük bela ve musibet karşısında gösterdiği Eyyubi sabrı ise takdire şayan. Allah’tan geldik ve O’na döneceğiz ayetinin canlı timsali olan Hacı Mehmet, şimdilerde Allah’ın kendisine verdiği bu musibetin taziyesini kabul ederek acısını yüreğine gömüyor.

DEPREMİ ŞEHİR DIŞINDA ÖĞRENDİLER

Olay günü memleketi olan Siirt’e giden Hacı Mehmet ve Diyarbakır`da yapılan Tesettür mitingine katılan oğlu Hasan bu acı haberi il dışında ellerinin uzanamayacağı kadar uzak bir yerde deprem haberini aldılar. Kendisiyle bu acıyı konuştuğumuz Hasan Tetik, olay günü içinde bir sıkıntı olduğunu ve bir şeyler hissetmeye başladığını belirterek, “Babam defalarca aramasına rağmen ailemize ulaşamamıştı. Van’a ulaştığımda hemen enkaz bölgesine gittim. Sonrasında hastaneye gittim’ dedi.

BİR ANNE VE 5 EVLAT

İki kardeşinin hastanede tedavi altında olduğunu ancak ailenin geri kalanından haber alamadığını belirten Hasan Tetik, daha sonra yaşananları şöyle anlattı: “Hastanede iki kardeşimi görünce bir nebze de olsa içim ferahladı. Ancak annem ve 5 kardeşim halen enkaz altındaydı. İlk çıkarılan 2 kardeşim hamd olsun kurtarıldılar. Ancak geri kalan kardeşlerim ve annem için aynı mutluluğu duyamadık”

BİZE SABRETMEK DÜŞER

Enkaz başında saatlerce beklediklerini belirten Hasan Tetik, annesi ve 5 kardeşinin cansız bedenlerine ulaştıklarını söyledi. Tetik, “Zeynep, Şahadet, Ahmet Yasin, Zehra Nur, isminde 4 kardeşimin cesetleri peyder pey çıkarıldı. En son annem ve daha 6 aylık olan küçük kardeşimiz olan Nasrullah’a sarılmış bir şekilde enkaz altından çıkarıldılar. Rabbim kimseye böyle bir bela vermesin. Ancak iman etmişiz ki Allah hepimizden daha merhametlidir. Bu ağır musibette de bize sabretmek düşer” dedi.

Cenazeleri dayımların ısrarı üzerine Tatvan’a götürdüklerini söyleyen Tetik,  “Çevredeki dostlarımızdan büyük bir destek gördük. O gün sanki bütün Tatvan oradaydı. Bu Rabbimin belki de bize olan bir teveccühüydü. Bu kadar güzel insanın duasını almak bizim için bir teselli olmuştu. Babam şu an taziyeleri kabul ediyor. Rabbim evvela ona sonra da bize hak üzere sebat etmeyi nasip etsin ve bu büyük musibet karşısında bizleri yalnız bırakmasın” dedi.

ÜNİVERSİTE SON SINIFTAYDI

Ayşegül Arcagök de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi son sınıf öğrencisiydi. Erzurum Cezaevinde İslami davadan müebbet yatan Fahri Arcagök’ün kardeşiydi. Bir kız arkadaşıyla aynı evde kalan Ayşegül, depreme evde yalnız yakalandı. 23 yaşında ve nişanlı olan Ayşegül enkaz altında hayata gözlerini kapadı. Ayşegül depremin yaşandığı Pazar günü enkazdan çıkarılarak Diyarbakır’da defnedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir