• DOLAR 32.265
  • EURO 34.705
  • ALTIN 2403.119
  • ...
Charlie Hebdo dergisine tepkiler çığ gibi büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`da yayın yapan Charlie Hebdo dergisinin İslam`ın kutsallarına yaptığı hakaretin kabul edilemeyeceğini belirten Bitlisliler, buna sessiz kalmanın da suça ortak olmak olduğunu ifade ettiler.

Yapılan hakarete tepki gösteren Bitlisliler, çizilen karikatürleri Türkiye`de yayınlayanlarının da kınanması gerektiğini söylediler.

Peygambere yapılan hakaretin alçakça olduğunu söyleyen 12 yaşındaki Mehmet Gültekin, yapılan hakaretin kabul edilmemesi gerektiğini söyleyerek buna karşılık daha çok peygamberin hayatını okuyacaklarını belirtti.

Bugüne kadar yapılan hakaretlerin bundan sonrada devam edeceğini ifade eden Memduh Öz, “Müslümanlar birlik olmadığı sürece bu hakaretler devam edecektir. Önemli olan burada Müslümanların birlik içinde olmalarıdır. Ama ne yazık ki, İslam ülkeleri bir türlü birlik olamıyor. Müslümanlardan tek isteğimiz bir olup, bu yapılanlara engel olmalarıdır.” şeklinde konuştu.

Osman Akkaya ise ferdi olarak verilen tepkilerin yeterli olmayacağını ifade ederek tüm İslam ülkelerinin birleşerek, yapılanlara tepki göstermesi gerektiğini ifade etti.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir