• DOLAR 32.352
  • EURO 35.106
  • ALTIN 2317.635
  • ...
Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası 2014 faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptıkları hayırlı faaliyetler ver Fakir ailelere yaptıkları yardım çalışmalarıyla ismini duyuran Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası 2014 faaliyet raporunu açıkladı. Yaptığı basın açıklamasıyla 2014 yılı içerisinde yaptıkları faaliyetler anlatan Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Başkanı M. Sıddık Furkan, kendilerini böylesi bir hizmeti yapmaya muvaffak kıldığı için öncelikle Allah`a şükrettiklerini ve bu hizmetin devam etmesinde payı olan herkese minnettar olduklarını söyledi.

Kuruldukları günden bu yana 10 binlerce mağdur ve muhtaç ailenin mağduriyetini giderme imkânı bulduklarını belirten Furkan, muhtaç insanlara yardım etmeyi kendilerine ilke edindiklerini belirterek, kurum olarak kendilerinin de üyesi oldukları Umut Kervanı Yardım Platformu çatısı altında on binlerce ihtiyaç sahibi ailenin umudu olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bir yıllık yardımlarımız şöyle:

Umut Kapısı Gıda Bankası olarak 2014 yılında yaptıkları yardımların tamamına yakınının ayni yardımlar olduğuna dikkat çeken ve Furkan, 2014 yılı içerisinde yaptıkları yardımları şöyle sıraladı.

  • Toplam değeri: 295390,56 TL olan          7819 aileye gıda paketi.
  • Toplam değeri: 239150.00 TL olan          6194 aileye kırmızı et.
  • Toplam değeri: 141198,05 TL olan            486 aileye giyim
  • Toplam değeri: 3000,00 TL olan                298 aileye beyaz et
  • Toplam değeri: 365,00 TL olan                   28 aileye temizlik malzemesi
  • Toplam değeri: 296,00 TL olan                  19 öğrenciye kırtasiye malzemesi
  • Yetim-Der aracılığıyla 100 yetim çocuğun giydirilmesi
  • 3 Suriyeli aileye içinde kanepe, halı, oturma grubu, çamaşır makinası, fırın ve ısıtıcı soba olmak üzere ev eşyası yardımı.

“PKK`li çetelerinin çıkarmış olduğu kaos ortamından bizde olumsuz etkilendik”

2014 yılı içerisinde yaptıkları yardımın toplam değerinin 679.400,06 TL olduğunu ve bu yardımın 14 bin 944 aile ve şahsa yapıldığını belirten Furkan, sözlerini şöyle sürdürdü.

“2014 yılında hızlanan Suriye deki iç kargaşalardan dolayı ülkemize ve Diyarbakır`a gelen aileler vardır. Dernek olarak Diyarbakır da bize müracaat etmiş ve bizim tespit etmiş olduğumuz 200 e yakın Suriyeli aile bizden et, gıda giyim vb yardımları düzenli almaktadır. Malumunuzdur genelde yurdun bir çok yerinde özelde ise Diyarbakır ilinde PKK`li çetelerinin çıkarmış olduğu kaos ortamında halkın ve kurumların hepsinin etkilendiği gibi Umut Kapısı Gıda Bankası olarak bizde olumsuz etkilendik.  Gerek yardımları ulaştırma noktasında gerekse de tespit yapma konusunda ve zengin ile fakir aileler arasında aracı olma hususunda dernek olarak birçok aksaklıklar yaşadık. Hal böyle olunca mağdur olan Diyarbakır halkının mağduriyeti daha da fazlalaştı. Temennimiz muhtaç olan bu insanların sıkıntılarını katlayacak durumların bir daha yaşanmamasıdır.” ifadelerini kullandı.

“6 gönüllümüz kurban eti dağıtırken hunharca ve vahşiyane bir şekilde şehit edildi”

Umut Kapısı Gıda Bankası olarak 2013 yılı kurban bayramında dernek olarak 7 binin üzerinde kurban eti dağıttıklarını ifade eden Furkan, bu yıl yaşanan ve 6 üye ve gönüllülerinin de vahşice katledildiği olaylardan dolayı ancak 4325 aileye kurban eti verebildiklerini söyledi.

Furkan, “Hatırlanacağı üzere muhtaç insanlara kurban olarak kestiğimiz bu etleri ulaştırmaya çalışan 6 üye ve gönüllümüz kurban eti dağıtırken şehrin değişik mahallerinde hunharca ve vahşiyane bir şekilde şehit edildi. Şimdi vicdan sahibi tüm halkımıza soruyoruz; Derdi, tasası, faaliyeti sadece ihtiyaç sahibi ailelerin mağduriyetlerini gidermek olan ve kendi bayramlaşmalarından bile feragat gösteren bu 6 masum insanın suçu neydi?  Aynı zamanda Diyarbakır`ı kaosa çevirerek binlerce ailenin evine et girmesine engel olan, yüzlerce ailenin gıdasının ulaşılmasına engel olan bu çetelerin haklılığını hangi vicdan sahibi savunabilir? Bunu biz basının huzurunda genelde Türkiye özelde ise Diyarbakır halkının takdirine bırakıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Sıcak bir tas yemeğini paylaşmaya davet ediyoruz”

Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası olarak halkın mağduriyetini kendilerine dert edindiklerini ve yardım severleri bu hususta biraz daha hassas olmaya davet ettiklerini belirten Furkan, “İlimizdeki ve bölgemizdeki mağduriyetleri görüp te yüreği sızlayan tüm iş adamlarını, sıcak bir tas yemeğini paylaşmaya davet ediyoruz. Tüm imkânı olan kardeşlerimizi Umut Kapısı Gıda Bankası bünyesinde yardım etmeye çağırıyoruz. İnşallah zikretmiş olduğumuz duyarlılık halkımızda oluşursa bizde dernek olarak 2015 yılında daha kapsamlı bir çalışma ile mağduriyetleri giderme noktasında mağdurların umudu olacağız.” ifadelerini kullandı.  ( Hamza Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir