• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Cizre Nuh Gıda Bankasından binlerce aileye yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Cizre Nuh Gıda Bankası, 2014 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Geçen yıl içinde ilçede ihtiyaç sahibi bin 730 aileye; gıda, giyim, et ve ev eşyası gibi yardımların yapıldığı kaydedilen açıklamada,  derneğin 2015 yılında daha fazla aileye ulaşmak için gayret göstereceği belirtildi.

Faaliyet raporuyla ilgili Cizre Nuh Gıda Bankası Genel Başkanı Yusuf Özalp tarafından yapılan açıklamada, “2014 yılı içerisinde ihtiyaç sahibi ailelerden 685 yeni yardım talep başvurusu aldık. Toplamda 5 bin 140 kişi yardım almak maksadıyla Cizre Nuh Gıda Bankasına müracaatta bulunmuştur. Yapılan başvurular arasından birinci ve ikinci derecede yardıma muhtaçların tespiti için tespit komisyonumuzca çalışma yapılmıştır. Dernek olarak geçen yıl içinde ilçede ihtiyaç sahibi bin 730 aileye; gıda, giyim, et ve ev eşyası gibi yardım yapıldı. Bu yardımları yaparken hiç kimsenin siyasi görüşüne bakmaksızın fakir ve muhtaç insanlara ulaştırdık.” dedi.

İlçe halkının yanı sıra sığınmacı ailelere de yardım yaptıklarını ifade eden Özalp, “Yardım ettiğimiz ailelerin içinde; Cizre ilçesindeki mağdur ailelerin yanı sıra Roboski`li mağdur aileler, Şengal`den göç eden Êzidî mülteciler ve Kobani`den gelen mülteciler de var. Ayrıca Suriye`nin çeşitli şehirlerinden göç ederek Cizre`ye yerleşen Suriyeli kardeşlerimize yardımlarımızı aralıksız sürdürmekteyiz.” diye belirtti.

“2015 yılında yardımlarımızı ikiye katlamayı düşüyoruz”

Hayırseverlere de seslenen Özalp, “Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav )`in dediği gibi ‘Veren el alan elden daha hayırlıdır` Bu şiarla yardımların ulaştırılmasında bizi aracı kılan hayırsever halkımızdan Allah razı olsun. Allah hayırlarını kabul etsin inşallah. Allah`ın izniyle 2015 yılında Gıda Bankası olarak yardımlarımızı ikiye katlamayı düşüyoruz. Bu hususta hayırsever halkımızı bize destek olmaya çağırıyoruz. Ayrıca yardımlarımızın dağıtımında görev alan üye ve gönüllülerimize teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir