• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
İsrail 18 Filistinliyi gözaltına alrdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail askerlerinin, Nablus'taki Balata ve Asker Mülteci Kampı'nda çok sayıdaki eve baskın düzenlediğini duyurdu. Cemiyet, Balata ve Mülteci kampında 12 Filistinlinin gözaltına alındığını vurguladı.

Yapılan açıklamada ayrıca, askerlerin, aynı saatlerde El Halil kentinde Filistinlilere ait evlere de baskınlar düzenleyerek aramalar yaptığını ifade edildi.

Buradaki baskında aralarında Ala et Tayti isimli bir gazetecinin de bulunduğu altı kişi gözaltına alındı.

İsrail askerleri son olarak düzenledikleri baskınlarda, "Burası Kudüs" adlı internet sitesi editörü gazeteci Mücahid Beni Muflah`ı işgal altındaki Ramallah'ın Beytuniye mahallesinde, Necah Üniversitesi Öğretim Görevlisi Velid Muhammed Mahmud Ebu Zeyne`yi ise Nablus kentinde gözaltına almıştı.

Baskınlar aratarak devam ediyor

İsrail askerleri güvenlik bahanesiyle Batı Şeria'daki Filistinlilere ait ev ve işyerlerine sık sık baskınlar düzenleyip gençleri tutukluyor.

Filistin Esirler Cemiyeti`ne göre üç Yahudi yerleşimcinin kaybolmasının ardından İsrail askerlerinin Batı Şeria`da evlere düzenlediği baskınlarda 585 Filistinli gözaltına alındı.

İsrail, Batı Şeria'yı Yahuda ve Samarya şeklinde adlandırarak kendi toprağı olarak görüyor. Batı Şeria'da 2 milyon 300 bin, Doğu Kudüs'te ise 200 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor.

Filistin Esirler Bakanlığı, İsrail hapishanelerinde yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunduğunu açıklamıştı.

Al Jazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir