• DOLAR 32.605
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2498.602
  • ...
İdil`de Ziraat Fakültesi ve MYO açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Üniversitesi`ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdürecek Ziraat Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu,  bugün düzenlenen ve Şırnak Valisi Hasan İpek ile ŞÜ Rektörü Prof.Dr Ali Akmaz`ın katıldığı törenle açıldı.Törene ayrıca İdil Kaymakamı Ali Karakaya  çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Törende konuşan ŞÜ Rektör Akmaz, 2017 yılına kadar Süleymaniye`den Şanlıurfa`ya kadar 600 kilometrelik bir  alanda sağlık hizmeti vermeyi amaçladıklarını belirtti.

Yapılan kampüslerin dışında iki kampüs daha yapmayı amaçladıklarını belirten Akmaz, şöyle konuştu; “2017 yılında Kampüslerin tahsis işlemleri bitince Süleymaniye`den Şanlıurfa`ya kadar 600 kilometrelik alanda hizmet verecek sağlık kampüsü düşünüyoruz.Biz Üniversiteyi 6.cı yılında yalnız ulusal değil, uluslar arası bir üniversite yaptık.” diye konuştu.

Yatırım ve Eğitim alanında bazılarının sadece konuştuğunu ama bazıların da az konuşmasına rağmen bu eğitim alanlarında sürekli ciddi yatırımları hayata geçirdiğini ifade eden Vali İpek, “2008 yılında her ile bir üniversite kurulacak dendiğinde, 1970`li yıllarda her kentte bir fabrika açılıp sonra da devam etmek yerine, temellerini söküp basına malzeme yapıldığı gibi bir sonuç doğacak zannedip, ciddi anlamda bu ülkede bunu tenkit eden insanlar vardı. Yapmakla tenkit etmek arasındaki fark budur.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir