• DOLAR 32.468
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2436.26
  • ...
“ Karar kamuoyunun vicdanını rahatsız etmiştir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu bu gün bir basın açıklaması yayımlayarak, Gezi Parkı Protestoları sırasında öldürülen Ali İsmail`in katil zanlılarına verilen cezanın Ulusal ve Uluslararası mevzuata aykırılık teşkil ettiğinin dile getirdi.

Eskişehir`de  2 Haziran 2013`te Gezi Parkı protestoları sırasında darp edildikten sonra 38 gün komada kalan ve sonrasında yaşamını yitiren Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencisi Ali İsmail Korkmaz`ın  Kayseri Ağır Ceza Mahkemesinde görülen  mahkemesinde sanıklar hakkında verilen hükmün eleştirildiği açıklamada, verilen kararın  vicdanını rahatsız eden bir  karar olduğu ifade edildi.

Açıklamada  devamla; “Yaşam hakkı gibi kutsal bir hakka bu derece açık bir saldırı ve ihlalin olduğu bu dosyada, Mahkemenin vermiş olduğu bu karar kamu gücünü kullananların işlediği fiil ve davranışlardan kaynaklı cezasız kaldıkları ve cezalandırılmadıkları noktasındaki kamuoyu algısını pekiştirmiştir. Verilen bu kararla kamu otoritesini kullanan güçlerce işlenen başta yaşam hakkı ihlali olmak üzere yasa ve hukuka aykırı fiil ve davranışların, cezasızlıkla sonuçlanmış olmasıyla, sanıklar adeta ödüllendirilmiş ve karar kamuoyunun vicdanını rahatsız etmiştir.” denildi.

Açıklamada devamla, Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı tarafından verilen bu kararın hukuksuz bir karar olduğu belirtilerek verilen kararın takipçisi olunacağı belirtildi. – İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir