• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
SON DAKİKA
Yapıcıoğlu: Kürt meselesinin şiddet meselesine indirgenmesi yanlıştır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, gündeme dair yaptığı basın toplantısının ardından gazetecilerden gelen soruları yanıtladı.

Çözüm süreci ve Cizre Olayları hakkında sorulan soruları cevaplayan Yapıcıoğlu, hükümetin çözüm süreci kapsamında tüm yapılarla görüşmesi gerektiğini belirtti.

“Memleketin ne kadar örgütlü yapısı varsa bu süreçte muhatap olmalıdır”

Kürt meselesinin sadece şiddet meselesine indirgenmesinin yanlış olduğuna işaret eden Yapıcıoğlu, “Kürt meselesinin çözümü noktasında pek çok yönün olduğunu söyledik. İşin güvenlik, asayiş, sosyal, ekonomik, tarihsel ve siyasi boyutunun olduğunu söyledik. Hükümetin Kürt meselesini sadece şiddet meselesine indirgemesi yanlıştır. Elbette silahların susması, şiddetin durması ve akan kanın durması için elinde silah bulunan kişilerle görüşmek gerekir ancak sorunun diğer boyutları ile ilgili çözümler de mutlaka getirilmelidir. Bu konuda meselenin sadece elinde silah bulunan kişiler veya onların temsilcileri ile görüşülmesinin doğru olmayacağını söyledik. Bu meselenin çözümünde muhatap bütün olarak millet ve öncelikle de onların örgütlü temsilcileri olan yapılardır. HÜDA PAR bunlardan bir tanesidir. HÜDA PAR ile birlikte memleketin ne kadar örgütlü yapısı varsa hepsi bu sürece muhatap olmalıdır ve olmak zorundadır.” dedi.

“Cizre olaylarının pek çok karanlık yönü var”

PKK tarafından Şırnak`ın Cizre ilçesinde mütedeyyin kişilere karşı düzenlenen saldırıların pek çok karanlık yönünün olduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Cizre olaylarının pek çok karanlık yönünün olduğunu açıkladık. Olaylar gece yarısı başlamış ancak DİHA`ya haberin düşmesi saat 9`dan sonradır. İddia ettikleri gibi eğer çadıra sızma girişimi olmuş olsaydı, olayın DİHA`ya düşmesi bu kadar geç olmazdı. Şırnak Valisi ile basında bazı iddialar yer aldı. Bu iddialar önce vali tarafından reddedildi fakat daha sonra bir gazeteci ile yaptığı görüşmede ‘Biz, devlet adına burada herkesle gerekli görüşmeleri yaparız` şeklinde o açıklamayı yumuşatmaya çalışacak sözler sarf etti. Böyle bir iddianın olduğunu öğrendiğimde takip ettim. Gazetecinin iddiasına göre bu iddialar istihbarat raporlarına dayanıyor. Elbette bu ciddi bir iddiadır. Valinin halkın örgütlü kesimi, il ve ilçe milletvekilleri ve belediye başkanları ile görüşmesi doğaldır. Fakat o günün sabahında böyle bir görüşmenin varlığı gerçek ise ciddi bir şekilde bunun üzerine gidilmesi ve soruşturulması gerekir.”

“Siyasi bir partiyiz, silahlı bir yapı değil”

Zekeriya Yapıcıoğlu, Cizre olaylarının PKK ile HÜDA PAR çatışması olarak lanse edilmesinin yanlış olduğunu ifade ederek, “PKK`nin silahlı yapılanması olarak isimlendirilen silahlı çete ile partimiz arasında bir çatışma olmadığı gerçektir. Elbette böyle bir çatışma yoktur fakat 13 Aralık günü gece yarısından sonra devam 5 – 6 saatlik silahlı bir saldırı vardı. Bunu çatışma olarak isimlendirmek, hele hele bu çatışmayı silahlı bir çete ve siyasi bir parti arasında yaşanan çatışma olarak değerlendirmek ahlaksızca bir şeydir. Partimize karşı yapılan zulümlere sessiz kalmayıp yüksek bir sesle dile getiriyoruz.  Biz siyasi bir partiyiz, silahlı bir yapı değiliz. Bize ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar asla sinmeyeceğiz ve öldürülmemek için tedbirlerimizi alacağız.” şeklinde konuştu. (Ali Adiyaman / M. Sıddık Bilge - İLKHA)

  

Bu haberler de ilginizi çekebilir