• DOLAR 32.503
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2423.94
  • ...
Cevzet Soysal`ın oğlu suç duyurusunda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bundan tam 16 yıl önce Batman`da kaçırılıp Beşiri kırsalında işkenceyle katledilen Cevzet Soysal`ın oğlu Mücahit Soysal, bugün Cumhuriyet Başsavcılığına giderek o dönemin polisleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusundan sonra adliye binası önünde açıklamada bulunan Cevzet Soysal`ın oğlu Mücahit Soysal, “Babamdan 16 senedir haber alamıyoruz. Bugüne kadarda herhangi bir haber de alamadık. Birkaç gün önce basına da yansıyan Eski İstihbarat Şube Başkanı Sabri Uzun`un çıkardığı kitapta babamın kaçırılıp infaz edildiğinden bahsediliyor. Onun için savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Buradan yetkililere sesleniyorum. Babamın bir an önce mezarının bulunmasını istiyoruz. Bu davamızdan geri kalmayacağız ve üstünde duracağız. Yetkililerin biran önce gerekli işlemleri başlatmasını istiyoruz.” dedi.

Mücahit Soysal`ın aile avukatı Av. İdris Yapıcıoğlu ise “Daha önce de basına yansıyan faili meçhul bir olayın aydınlatması için Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Ciddi bir soruşturma yapılırsa faillerin bulunacağına inanıyoruz. Ciddi bir soruşturmasının olması içinde biz ellimizden geleni yapacağız. Gelişmeleri ve dosyayı yakından takip edeceğiz. Sümen altı olmaması için benzer dosyaların başına gelen akıbetin bununda başına gelmemesi için biz elimizden geleni yapacağız.” açıklamalarında bulundu. (M. Sait Çelik – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir