• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Gazetecilerin işine son verildiği iddiası yalanlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mesut Caner, Bugün gazetesi köşe yazarı Gültekin Avcı`nın kaleme aldığı, Şırnak`ta yerel gazetelerde çalışan 15 muhabirin işine son verildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını aktardı.

Caner yaptığı yazılı açıklamada, Bugün Gazetesi köşe yazarlarından Avcı`nın Cizre`de yaşanan olaylara ilişkin kaleme aldığı yazısının bir bölümünde, bölgede bulunan gazetelerin baskıya maruz kaldıklarını ve olayları gerçek boyutu ile yansıtan 15 yerel gazetecinin işine son verildiği iddiasının gerçek dışı olduğunu belirtti.

Caner, “Şırnak`ta 10 Gazete mevcut olup, son 5 ay içerisinde hiçbir gazetenin muhabir değişikliğine gitmediği ve herhangi bir muhabirin işine son verilmediği bütün resmi kayıtlarda mevcuttur. Ayrıca Şırnak Gazeteciler Cemiyeti`nde de hiçbir üye değişikliği yapılmadığı gibi mevcut 54 üyemiz de aktif şekilde görev yapmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Bölge muhabirlerinin baskı gördükleri haberi gerçekleri yansıtmıyor diyen Caner, “Şırnak il sınırları içerisinde hiçbir muhabirin baskıya uğradığı veya işine son verildiği gibi olayların mevcut olmadığını kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.” açıklamasında bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir