• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
“Çocuklarım babalarının bir mezarı olsun istiyorlar”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bundan tam 16 yıl önce Batman`da kaçırılıp Beşiri kırsalında işkenceyle katledilen Cevzet Soysal`ın eşi Kaside Soysal, 16 yıl boyunca sabırla eşinin dönüşünü beklediğini, ama son gelen haberlerden sonra yıkıldıklarını belirterek kocasının sadece kemikleri bile olsa bulunup kendilerine teslim edilmesini istedi.

Katillerin mutlaka cezalandırılması gerektiğini belirten Kaside Soysal, “Cevzet`i şehit edenler şunu bilsinler ki ben, oğlum ve bütün ailem Allah`ın davası uğruna öldürülsek de davamızdan dönmeyiz. Genç yaşımda dul kaldım. Çocuklarım küçüktüler. Çok acı çektik. Çok sıkıntı çektik. Allah`tan dileğim aynı acıyı katillerin de çekmesidir.” dedi.

“Eşim gömüldüğü yerden çıkarılıncaya kadar bu işin peşini bırakmayacağız”

Katillerin bulunmasına, eşinin gömüldüğü yerden çıkarılmasına kadar bu olayın peşini bırakmayacaklarını söyleyen Kaside Soysal, “ Eşimin kemiklerini istiyoruz. Eşimin üzerinde Fatiha okuyacağımız bir mezarı olsun istiyoruz. Çocuklarım babalarının bir mezarı olsun istiyorlar, bu onların en doğal hakkıdır. Eşimi sadece Müslüman olduğu, Allah`ın yolunu sürdürdüğü için şehit ettiler. Tekrar söylüyorum, katiller bulununcaya ve eşim gömüldüğü yerden çıkarılıncaya kadar bu işin peşini bırakmayacağız.” ifadelerinde bulundu.

“Babam İslami kimliğinden ötürü kaçırıldı”

Babasının İslami kimliğinden dolayı, İslami değerlere bağlılığından dolayı zalimler tarafından kaçırıldığını belirten Cevzet Soysal`ın kızı Hicran Güneş ise “Babam herkesi sever, onlara değer verirdi. Fikir ayırımı gözetmeksizin herkesin yardımına koşardı. Çevresinde sevilen, sayılan bir insandı. Topluma faydalı, insanların dertleriyle derlenen biriydi. Kaçırılmasının tek nedeni İslami kimliğidir. Bizi çok sever, sürekli bizimle şakalaşır, ilgilenirdi. Onun ayrılığı bize çok acı verdi. Yoksa o şehitliği zaten arzulayan, şehit olmak için sürekli dua eden biriydi. ‘Rabim yatağımda ölmeyi bana nasip etmesin` diye dua ederdi. Babam şehadete layık biriydi.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir