• DOLAR 32.56
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2437.989
  • ...
İsrail, Hizbullah aracını bombaladı:8 Kişi Katledildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lübnan güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, bir İsrail helikopterinin, Suriye-İsrail sınırında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Kunaytara kentinde devriye gezen Hizbullah'a ait araca düzenlediği saldırıda İran'ın Suriye'deki saha komutanı Ebu Ali Tabatabi ile beraber 7 Hizbullah mensubu  da hayatını kaybetti.

Katledilen Hizbullah mensuplarının arasında İsrail-Lübnan savaşında İsrail`e yenilgiyi tattıran Hizbullah komutanı İmad Mugniye'nin oğlu Cihad Mugniye'nin de arasında bulunduğu bildirildi.

İsrail ve Hizbullah arasında, 2006 yazında çıkan ve bir ay süren savaşın önemli rol alan Hizbullah komutanı İmad Mugniye, 2008'de yine siyonist İsrail kuvvetleri tarafından, Suriye'nin başkenti Şam'da aracına düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitirmişti.

Hizbullah birlikleri teyakkuza geçirildi
Yerel kaynaklara göre İsrail saldırısı sonrası Hizbullah birliklerinin Lübnan'ın güneyindeki İsrail sınırında teyakkuza geçtiği ve Lübnan'ın İsrail sınırındaki Şebaa Çiftlikleri bölgesinde de İsrail savaş uçaklarının uçuşlar yaptığı belirtildi. 

İsrail saldırısı, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın 3 gün önce Lübnan televizyonu El-Meyadin'de, "İsrail'in Suriye topraklarında sık sık gerçekleştirdiği büyük saldırılar, Suriye ve müttefiklerine misilleme yapma hakkı veriyor" açıklamasından sonra gerçekleştirildi.

Suriye'de 4 yıldır devam eden iç savaşta, Hizbullah birlikleri, Suriye rejimiyle birlikte savaşıyor. İsrail ve Hizbullah arasında, 2006 yazında çıkan savaş 1 ay sürmüştü. İsrail-Hizbullah arasında 2006'da yapılan savaşın üst düzey komutanlarından İmad Mugniye, 2008'de Suriye'nin başkenti Şam'da aracına düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitirmişti. Oğlu Cihad Mugniye ise Hizbullah'ın üst düzey komutanları arasında yer alıyordu.

Hizbullah Siyonist saldırısı ile ilgili bildiri yayımladı

Lübnan Hizbullah Hareketi, bir bildiri yayımlayarak, dün akşamki Siyonist İsrail saldırı sonucu katledilen üyelerinin isimlerini açıkladı.

Lübnan Hizbullah Hareketi, bir bildiri yayımlayarak, dün akşam Siyonist İsrail Rejimi`nin, Suriye`nin Kuneytire ilinde Hizbullah`a ait bir devriye aracına düzenlediği hava saldırısı sonucu katledilen üyelerinin kimliklerini açıkladı.

   Hizbullah, Siyonist İsrail saldırısı sonucu katledilenlerin isimlerini şöyle sıraladı:
- Muhammed Ahmed İsa, 1972 doğumlu, evli ve 4 çocuk babası.
- Cihad İmad Muğniye, 1989 doğumlu.
- Abbas İbrahim Hicazi, 1979 doğumlu, evli ve 4 çocuk babası.
- Muhammed Ali Abulhasan, 1985 doğumlu.
- Gazi Ali Zavi, 1988 doğumlu, evli ve 1 çocuk babası.
- Ali Hasan İbrahim, 1993 doğumlu.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir