• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
Kassam Tugayları yeni görüntüler paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail`e karşı vermiş olduğu büyük direnişle dikkat çeken Filistin`in en büyük ve profesyonel silahlı grubu Kassam Tugayları, son bir yılda gerçekleştirdikleri operasyonlarla İsrail`in korkulu rüyası olan deniz komando biriminden yeni görüntüler paylaştı.

Kassam Tugayları`nın deniz komando birimi, geçtiğimiz yılın Temmuz aylarında Gazze`yi bombalayarak yüzlerce Filistinliyi şehit eden İsrail ordusunun korkulu rüyası olmayı başarmıştı.

Kassam Tugayları deniz altından İsrail`in toprakları olarak gösterilen bölgeye sızarak Siyonist rejime yenilmez olmadıklarını göstermişti.

KASSAM TUGAYLARI NEDİR?

İzzeddin el-Kassam Tugayları (Kassam), Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) silahlı kanadı olarak 1992'da İsrail'in Filistin işgaline karşı mütevazı bir tüfekle başladığı direnişini, şimdi bir orduya sahip olarak yürütüyor.

Kassam, adını Filistin'deki İngiliz sömürgeciliğine karşı silahlı mücadele verirken 1935'te hayatını kaybeden Suriye asıllı Filistin lideri Şeyh İzzeddin el-Kassam'dan aldı.

Hamas'ın askeri gücündeki artıştan sonra 1992 yılında örgüt, İzzeddin el-Kassam Tugayları adıyla, silahlı bir direniş kanadı kurmaya karar verdi.

Kassam'ın kuruluşuna, Hamas öncesinde Gazze'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) "Mecd", "Filistinli Mücahitler" gibi bazı farklı isimler altında çalışmaları zemin hazırladı.

STRATEJİLERİ VE YAPISI

Tugaylar, 1 Ocak 1992'de kendilerine bağlı bir hücre tarafından yayınladığı ilk açıklamayla, Hamas'ın silahlı kanadı olduğunu duyurdu. Tugaylar, 80 öncesi Filistinli Marksist grupların aksine strateji olarak sadece Filistin toprakları içerisinde eylem yapmayı benimsiyor.

Yahya Ayyaş, Nizar Reyyan, Salah Şehade ve Ahmed Caberi gibi bir çok komutanını İsrail saldırılarında kaybeden silahlı grubun liderliğini Mervan İsa ve Muhammed Deyf sözcülüğünü ise Ebu Ubeyde yapıyor.

Filistin dışından destek kabul etmiyor

Filistin dışından hiçbir milis desteğini kabul etmeyen grup, mensuplarını dini, kültürel ve ahlaki yoğun bir eğitim sürecinden geçiriyor.

Kuruluşunun 20'nci yılı münasebetiyle yaptığı açıklamada İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'deki savaşçılarının sayısının 10 bini aştığını ve bir orduda bulunan askeri hiyerarşik yapılanmada erden başlayarak manga, takım, bölük, tabur gibi gerçek askeri düzen içinde olduğunu ifade etti.

 HABER10

Bu haberler de ilginizi çekebilir