• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Muhtarlar: Keyfiyetten doğan mağduriyetlere son verilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Büyükşehir olmasıyla birlikte kurulan merkez ilçe Artuklu’da bir araya gelen muhtarlar, Artuklu Ziraat Odası’nın kuruluşuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Mardin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Hizmet Binası önünde yapılan açıklamayı 72 muhtar adına Ali Aslan okudu.

Artuklu Ziraat Odası’nın kurulması için birilerine yetki verildiğini ileri süren Aslan, söz konusu yetkililerin 72 muhtarı dışlayarak kendine yakın 21 muhtarlıktan tespit ettiği delegelerle kongreye gitme gayreti içine girdiğini iddia etti. Aslan, “Bizler 72 muhtarlığı temsilen diyoruz ki; basit bir azınlık çoğunluğu temsil edemez. Bizim hiç kimse ile bir hesabımı söz konusu değildir. Ancak tüm çiftçilerimizin temsil edildiği Artuklu Ziraat Odası yönetiminin oldubittiye getirilerek çok basit bir azınlık tarafından ele geçirilmesini demokratik bulmuyoruz.” dedi.

Artuklu Ziraat Odası’nın normal seçimlere götürülmesini talep eden Aslan, keyfiyetten doğan çiftçi mağduriyetlerine son verilmesini istedi. Aslan son olarak, “Bizler, temsil ettiğimiz halkımızın talepleri doğrultusunda Mardin Artuklu Ziraat Odası seçimlerinin yapılması ve yönetimin oda mensuplarının iradesi ile belirlenmesini talep ediyoruz.” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından toplanan muhtarlar sesiz bir şekilde dağıldılar. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir