• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Peygamber Sevdalıları yapılan çirkin hakareti asla kabul etmeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`da yayın yapan Charlie Hebdo dergisinin, ifade özgürlüğü adı altında Peygamber Efendimize ve İslam`ın kutsal değerlerine hakaret dolu karikatürler çizmesi, Gaziantep`te Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü tarafından yapılan kitlesel açıklamasıyla lanetlendi.

 Birçok Sivil Toplum Kuruluşunun da destek verdiği kitlesel basın açıklaması için Gaziantepliler Hüseyin Paşa Cami`de bir araya geldi. Kılınan Cuma Namazı'nın ardından grup kortej şeklinde Balıklı Parkı'na doğru yürüdü. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasında sık sık tekbirler ve İslam düşmanları aleyhinde sloganlar atıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü adına basın açıklamasını Mustafa Karakurt okudu. Karakurt, Sıradan insanlar bile şahıslarına yapılan hakaretleri hiçbir şekilde kabul etmezken, Peygamber Sevdalılarının bu hakareti asla kabul etmeyeceklerine vurgu yaptı.

 “Fransız zalimlerinin şehrimizde ve komşu illerimizde yaptığı zulümlerin izleri duruyor”

Tarih boyunca çeşitli şekillerde Efendimize hakaretler ve saldırılar yapıldığını belirten Karakurt açıklamasının devamında, “Kimi zaman verilen tepkileri bahane edip İslam âlemine toplu bir saldırı başlatılmıştır. Bütün dünyanın gözü önünde Charlie Hebdo denen bir derginin cahil kadroları, bütün insanları cehennem ateşinden kurtarmak için gönderilmiş peygamber efendimize cahilce hakaretler etmiştir. Özellikle ülkemizde yayın yapan bazı çevrelerin peygamber efendimize yapılan hakaret içerikli karikatürleri yayınlaması ve Charlie Hebdo`nun Peygamber efendimize olan düşmanlığını benimsemesi manidar olup kabul edilebilir bir durum değildir. Daha dün Fransız zalimlerinin şehrimizde ve komşu illerimizde yaptığı zulümlerin izleri dururken, bu girişim ve düşmanlık aramızda Fransızlara uşaklık edenleri göstermektedir. Fransızlardan çok Fransız olan bu insanlar kendi milletlerine, dini ve manevi değerlerine sırt çevirip büyük bir dalalet ve gaflet içerisindedirler.”dedi

“Bunların ifade özgürlüğü adı altında yapılıyor olması kabul edilemez”

Peygamber Sevdalılarının yapılan bu çirkin hakareti asla kabul etmeyeceklerinin altını çizen Karakurt devamla, “İfade özgürlüğü adı altında İslam dünyasının kutsallarını aşağılamak, bütün insanlığa merhamet ve kurtarıcı olarak gönderilen peygamber efendimizi küçük düşürecek hareket ve söylemlere girmek insana ve çağdaş dünyaya yakışmaz. Aynı zamanda kimsenin haddi değildir. Bunların ifade özgürlüğü adı altında yapılıyor olması kabul edilemez. Hakaret ifade özgürlüğü değildir. Sıradan insanlar bile şahıslarına yapılan hakaretleri hiçbir şekilde kabul etmezken, Peygamber Sevdalıları da bu hakareti asla kabul etmeyeceklerdir. Charli Hebdo saldırısından sonra bunu bir bahane ve fırsat bilerek kendilerini barış güvercini gösteren kimi kan emici zalimlerin dünyaya birlik mesajı verip kendi zalimliklerini unutması ve şirin göstermesi kendilerini asla aklamaz. Vicdan sahibi insanların bu oyuna gelmemeleri ve aldanmamaları gerekir.”şeklinde açıklamada bulundu.

“Kimse Kutsallarımıza, saldırmakla buna alışmamızı bizden beklemesin”

Batı ülkelerinin Peygamberimize yapılan saldırıları cezalandırmadıkça saldırılara ortak olduğunu vurgulayan Karakurt, “Dünya kamuoyunca teröre, şiddete ve vahşete sadece öldürülenlerin kimliğine ve coğrafyasına göre tepki oluşturuluyorsa bu ölümlere çare bulmak maalesef mümkün değildir. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak yıllardır meydanlarda onun evrensel mesajını vermeye çalışıyoruz ve bunu bir görev olarak biliyoruz. Asla ve asla Müslümanlar bunun mücadelesini vermekten vazgeçmemelidir. Kimse Kutsallarımıza, imanımıza, Peygamberimize saldırmakla buna alışmamızı bizden beklemesin. Peygamber Sevdalıları olarak bunu asla kabul etmeyecek ve bunun için nasıl bir bedel ödemek gerekiyorsa buna hazırız. İslam Tarihi bunu ispatlamıştır ki İslam bayrağının dalgalandığı her yerde insanlar huzur ve barış içerisinde yaşamışlardır. İslam`ın adaleti herkesi kuşatmış ve yönetmiştir. İnsanlar arasına fark koymamış kimsenin değerlerine hakaret etmemiştir. Batı ülkeleri bu yapılan saldırıları cezalandırmadıkça bu saldırılara ortaktır.”ifadelerine yer verdi.

“Bu düşmanlığı yapanları bu hareketlerinden vazgeçmeleri ve İslam âleminden özür dilemelidir”

Hz. Muhammed, Hz. İsa ve hiçbir Peygambere yapılan hakareti kabul etmeyeceklerini belirten Karakurt basın açıklamasının devamında, “Peygamber Efendimizi (sav.) güya tanıtan yalan ve yanlış karikatürlere alet olanlar sözde de Müslüman olamazlar. Bu düşmanlığı yapanları bu hareketlerinden vazgeçmeleri ve İslam âleminden özür dilemeleri gerekir. Peygamber Sevdalıları olarak tepkilerimizi yasal zeminlerde geliştirerek devam edeceğiz. Bu konuda Müslümanların duyarlı olmalarını ve gerekli tepkilerini vermelerini istiyoruz. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz Muhammed (sav)`e yapılan düşmanlıkta bugüne kadar hiç kimse fayda görmediği gibi bundan sonrada fayda görülmeyeceğini herkesin bilmesi gerekir. Peygamber efendimize düşmanlık eden herkesi lanetliyor ve kınıyoruz.”ifadelerine yer verdi.

Basın açıklaması Ali Altın`ın yaptığı dua ile sona ererken, kimi katılımcıların gözyaşını tutamadığı görüldü. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir