• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
“Bunların yaptığı alçaklıktır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hz. Muhammed (sav)`in karikatürleri ile ilgili yayın yapan Charlie Hebdo`nun son sayısında yayınladığı rezalete tepki gösteren Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD)  Genel Başkan Yardımcısı Molla Mehmet Şenlik, Müslümanların kutsallarının bir iman meselesi olduğunu ve bu değerlere hakaret edenlerin akıllanmaları gerektiğini söyledi.

 “Hakaretlerin arkasında şeytani güçler ve şer odakları var”

Doğrudan Hz. Muhammed`in hedef seçilmesinin, İslam`ın temel esaslarına yönelik bir kasıt olduğu söyleyen Molla Şenlik, bu hakaretlerin arkasında kin ve düşmanlığın olduğuna dikkat çekerek, asıl amacın Müslümanları tahkir etmek, Müslümanların inançlarıyla alay etmek olduğunu söyledi.

Hz. Peygambere hakaret edenlerin asıl hedeflerinin ve düşmanlıklarının İslam ve Kuran`a düşmanlık olduğunu söyleyen Molla Şenlik,  bu şeytani cephenin hedeflediği şeyin mukaddes değerlere saldırmak olduğunu ifade etti.

Molla Şenlik, yapılan bu saldırıların ve hakaretlerin arkasında ise sadece bir dergi yada birkaç karikatürün olduğunu düşünmenin saflık olacağını belirterek, saldırıların arkasında İslam düşmanı tüm şeytani güçlerin ve şer odaklarının olduğuna dikkat çekti.  

“Herkes, halkların uyanışına ve haykırışına kulak vermek zorundadır.”

Yeryüzünde İslam`a karşı bir düşmanlık furyası başlatıldığına ve açıkçası İslam ile ismi konulmamış bir savaşın başladığına değinen Molla Şenlik, “Müslümanlar uyanmış ve her şeye boyun eğerek, sömürüye fırsat vermek istemiyor. Müslümanlar, artık bütün dünyada sesini yüksek bir şekilde çıkarıyorlar. Batı emperyalizminin ve ABD emperyalizminin bugüne kadar sömürdüğü İslam ülkeleri, daha fazla sömürülmemek adına bir takım tedbirler alıyor. Devletler düzeyinde olmasa da halklar artık uyanmıştır. İsteseler de istemeseler de halkların uyanışına ve halkların haykırışına kulak vermek zorundadırlar.” diye konuştu.

“Hz. Muhammed (sav), bütün insanlığın peygamberidir.”

Batının tasallutundan kurtulmak için bütün Müslümanların el ele vermeleri gerektiğinin altını çizen Molla Şenlik, Hz. Muhammed`in (sav) bütün insanlığın peygamberi olduğunu söyledi.

Molla Şenlik, “Ona inanıp Müslüman olan ümmet, elbette ki onu her şeyinden daha fazla sever. Hz. Peygamber, ‘Bir kimse beni, canından, malından, evladından, anne ve babasından daha fazla sevmediği müddetçe gerçekten iman etmiş olamaz.` şeklinde buyurması üzerine, Hz. Ömer, ‘Ben, seni saydıklarından daha çok seviyorum ya Resullallah.` demiştir. Hz. Muhammed ise ‘Artık, şimdi sen imanı tamamladın.` diyerek kâmil bir imana sahip olmak için Allah`ın Resulü Hz. Muhammed (sav)`i sevmemiz gerektiğini öğretmiştir bizlere.” İfadelerini kullandı.

“Bu, bizim iman meselemizdir.”

Şenlik Hoca, “Sen birinin annesine babasına ya da evladına hakaret edersen tepkiyle karşılaşman normaldir. Ki, bu gün ifade özgürlüğü adı altında hakaret edilen değerimiz bütün bu saydıklarımdan, biz Müslümanlar için daha üstündür. Bu bizim iman meselemizdir. Bizim böyle bir duruma düşünce özgürlüğü dememiz safsatadan ibarettir.” dedi.

“Yoksa siz de onlardan olursunuz.”

“Bir Müslüman`ın, inancıyla alay edildiğinde,  gücü var ise karşı koyması gerekir, imkanı yok ise orayı hemen terk etmesi gerekir.” diyerek Müslümanların yapılan bu saldırılar karşısında sessiz kalamayacağının altını çizen Mola Şenlik,  “Bir yerde Allah`a ve Peygamber`e hakaret ediliyorsa, o mecliste oturup onlarla aynı ortamı paylaşamayız. Yoksa bizde onlardan olursunuz.` ayeti kerimesi açıktır.” diyerek Kuran`ın bu konudaki hükmüne işaret etti.

“Müslümanlarda, Cihad evrensel bir değerdir.”

Müslümanların dini değerlerine yapılan saldırıların tek sebebinin İslam`ın her geçen gün daha da yücelmesi ve insanlık tarafından tercih edilmesi olduğunu söyleyen Molla Şenlik, “Müslümanlarda, Cihad evrensel bir değerdir. Kuran, evrensel bir değerdir. Peygamberimiz, evrensel bir değerdir. İşte bu evrensel mesajlardan rahatsız olanlar, Müslüman`lara saldırarak onların itibarını kırmaya çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Molla Şenlik, “Amerika ve diğer Avrupa devletleri kendi kriterlerine göre bir Müslüman modelini istiyorlar. Bu Müslüman modeli kendini savunmaktan bile aciz olmalı onlara göre. Kendi ibadetini yapan, ancak kimin ne yaptığına hiç bakmayan bir Müslüman hayal ediyorlar. Ancak, Müslümanlar böyle bir din istemiyor. Çünkü gerçek Tevhid dini Allah`ın hem yerlerin hâkimi hem de göklerin Rabbi olduğunu, Muhammed (sav)`in ise yeryüzünün son Peygamberi olduğunu söyler.” şeklinde konuştu.

“Belli ki akıllanmadılar.”

Charlie Hebdo dergisinde ikinci kez Müslümanların değerlerine hakaret edenlerin başlarına gelen felaketlerden ve toplumda yarattığı etkiden ders almadıklarını belirten Molla Şenlik, tüm bu yaşadıklarına rağmen halen aynı şeyde ısrar etmelerinin bir tek göstergesi olduğunu, bununda, kendi iradeleriyle bu işi yapmadıkları gerçeğini ortaya koyduğunu söyledi.

Molla Şenlik, “Birileri, onları bu eylemlere sürüklüyor. Bunları yaptırıyor. Bir de derginin sayısını arttırarak rezilliklerini kat kat arttırdılar. Bunların yaptığı alçaklıktır. Bir de basına vermişler. Avrupa`nın birçok basını da bu yapılanlara ön ayak olmuştur. Maalesef, İslam ülkelerinde bile bu alçaklığa ortak olanlar oldu. Bunlar, kendilerini deşifre ediyorlar. Allah, onları rezil etsin. Müslümanlara da şuur ve bilinç versin.” şeklinde konuştu. (M.Sıddık Bilge- Ali Adıyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir