• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
AK Partili İçten`den Hz. Peygamber`e hakarete suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Fransa`da yayım yapan Charlie Hebdo adlı mizah dergisinin, Hz. Muhammed`e (S.A.V) yönelik yayımladığı hakaret içerikli karikatüre sert bir şekilde tepki gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde (TBMM) basın toplantısı düzenleyen İçten, Charlie Hebdo Dergisi ile hakaret içerikli karikatürü sayfasında ek olarak yayımlayan Cumhuriyet Gazetesi`nin nefret suçu işlediğini belirtti.

“Efendimizi seven halkımızı da suç duyurusunda bulunmaya davet ediyorum”

Charlie Hebdo Dergisi ile Cumhuriyet Gazetesi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağını söyleyen İçten, “Allah'ın sevgili kulu, peygamberlerin sonuncusu ve tüm Müslümanların mutlak önderi olan Hz. Muhammed'e (s.a.v) yapılan bu hakaret ve çirkin saldırı kabul edilemez. Yeryüzünde adı ve konumu ne olursa olsun hiç kimsenin Hz. Muhammed'e hakaret etme haddi ve hakkı yoktur. Düşünce özgürlüğü kılıfı hiç kimseye İslam'a ve onun kutsallarına hakaret etme hakkı veremez. Bu kılıfın arkasına saklanarak İslam düşmanlığını ayyuka çıkaracak bu pervasızca hakaretleri yapamazlar. Kur'an ve Hz. Muhammed biz Müslümanların Namus-u Ekberidir. Anamız, babamız, canımız Hz. Muhammed'e fedadır. Dergi ve gazete için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyorum ve Efendimizi seven halkımızı da suç duyurusunda bulunmaya davet ediyorum.” dedi.

“Müslümanların değerlerine saldıranlara müsaade etmeyiz”

AK Partili İçten, İslam dininin kutsallarına yönelik yapılan hakaretleri basın özgürlüğü olarak görenleri kınadığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Charlie Hebdo`nun karikatürü İslam`a bir saldırıdır. Cumhuriyet Gazetesi ve iki yazarını şiddetle kınıyorum. Bunu basın özgürlüğü olarak görenleri de kınıyorum. Hangi din olursa olsun o dinin kutsal değerlerine saygı göstermek insan olmanın erdemliğidir. İnsan olmayı beceremeyenler, inandığımız değerlere hakaret ediyorlar. Müslüman mahallesinde salyangoz satanlar, Gezi Olayları`nda '1453'ün hesabını soruyoruz' diyenler, bu ülke vatandaşlarının ve insanların aklı ile alay etmektedirler. Biz, ne Müslümanların değerlerine saldıranlara ne de farklı dinlerin değerlerine saldıranlara asla müsaade etmeyiz. Bunu bir özgürlük olarak ta görmeyiz.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir