• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
Mersinliler: Yapılanların basın özgürlüğü ile alakası yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`da çizilen karikatürler üzerinden Peygamber Efendimize yapılan hakaretlere tepki gösteren Mersinli esnaf ve vatandaşlar yapılanların kesinlikle basın ve fikir özgürlüğü ile alakasının olmadığının altını çizerek, Türkiye`de de bazı basın organları tarafından yapılan hakaretlere lanet ettiler.

Fırıncı olan Abdurrahman Öksüz, “Peygamber Efendimize yapılan bu çirkin saldırıyı lanetliyoruz. Kahrolsun İsrail” diyerek tepkisini ortaya koydu.  

Demirci Bedir Ağdin ise tepkisini şöyle dile getirdi: “İslam`a ve mukaddesatlarına yapılan bu saldırıları tüm samimiyetimizle lanetliyoruz ve kınıyoruz. İslam ve Müslümanlar hiçbir zaman ve hiçbir yerde sahipsiz değillerdir. Bunu zalimler böyle bilsin.”

"Tüm Müslümanların ortak tepki vermesi gerekir"

Soba ustası Zafer Bülbül, “Biz Müslümanlar için malımızdan, canımızdan ve dünyadaki her şeyden daha değerli olan Peygamber Efendimize yapılan bu çirkin saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bunu basın özgürlüğü ve fikir özgürlüğü olarak insanlara lanse etmeye çalışan insanları da kınıyoruz. Çünkü insanların kutsallarına, maneviyatına, en değerleri varlıklarına yapılan bu saldırı, bir basın özgürlüğü ya da fikir özgürlüğü olarak addedilemez. Bu yapılan düpedüz İslam`a ve Müslümanlara bir hakarettir. Peygamber Efendimize bir hakarettir. Ve bunu en şiddetli bir şekilde lanetliyoruz. Dünyada bulunan 1,5-2 milyar Müslüman`ı da bu çirkin saldırıya karşı ortak tepki göstermelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

"Yapılanların basın özgürlüğü ile alakası yok"

Abdullah Taner isimli vatandaş ise,  “Peygamber Efendimize yapılan bu çirkin saldırıyı dünya ve Türkiye`deki Müslümanlar adına lanetle kınıyoruz. Böyle şeylerin bir daha yaşanmamasını istiyoruz. Özelliklede Türkiye`de bulunan ve Ka'b Bin Eşref`in rolüne bürünmüş medyaya da buradan sesleniyoruz. Onları da lanetle kınıyoruz. İnşallah bir daha böyle şeylerin yaşanmasını istemiyoruz. Alemlere rahmet olarak gönderilen, bütün insanlığa gönderilen Peygambere dil uzatılmasını, bir Müslüman olarak kabul etmiyorum. Buradan sizin aracılığınız ile de o insanlara sesleniyoruz, Bunun basın özgürlüğü ile bir alakası yoktur. Tamamen Müslümanların kutsalı olan Peygamber Efendimiz gibi bir değere ki O, Müslümanlar için çok değerlidir. O`na yapılan bu saldırıyı bir basın özgürlüğü olarak kabul etmiyoruz. Böyle bir şey olamaz. Lanetle tekrarda kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

"Yapılanlar Müslümanların özgürlüklerini kısıtlama anaçlıdır"

Tekstil malzemesi satan pazarlamacı Tarhan Taş da tepkisini şöyle aktardı: “Peygamber Efendimize yapılan bu çirkin saldırıyı lanetle kınıyoruz. Bu kesinlikle basın özgürlüğü değildir. Bu Müslümanların özgürlüğünü kısıtlamadır. Bir daha böyle şeylerin yaşanmamasını diliyoruz.”

"Yapılanlar büyük bir terbiyesizliktir"

Ayakkabı ustası Kenan Tetik, “Peygamber Efendimize yapılan bu karikatürü çizenleri ve yayınlayanları  lanetliyoruz, kınıyoruz. Tüm İslam âleminin Peygamberidir. O, yüce bir şahsiyettir. Kimse O`nun hakkında öyle şeyler çizemez. Bu yapılanlar büyük bir terbiyesizliktir.” dedi.

Esnaf Ali Berk, “Karikatür, Peygamber Efendimize yapılan çirkin bir hakarettir. İnsanların birbirinin dinine ve dini değerlerine yaptığı hareketler yanlıştır. Kâfirlerin bu yaptıkları çirkin hareketi kınıyorum. Allah onları kendi tarafından cezalandırsın. Bunun basın özgürlüğü ile bir alakası yoktur. İnsanın birbirinin dini değerlerine hakaret etmesi basın veya özgürlükle bir alakası değildir.” şeklinde yepkisini dile getirdi.

"Yapanlar kinlerinden vazgeçmemeliler"

Mehmet Derman da şöyle konuştu: “Peygamber Efendimize yapılan bu çirkin saldırıdan dolayı bir Müslüman olarak bizler kabul etmiyoruz. Bunu yapanlar bu kinlerinden ve nefretlerinden vazgeçmeliler. Bundan yıllar önce yine bir karikatür yayınladırlar, çok şükür Müslümanlar dim dik ayakta durarak tepkilerini ortaya koydular. Bunların yaptıkları basın özgürlüğü değildir. Fikir özgürlüğü değildir. Bunları Allah`ın gazabına havale ediyoruz.”      (Osman Öksüz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir