• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
38 yıl sonra öğretmenlerini ziyaret ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Lisesi ve Ziya Gökalp Lisesi'nde okudukları yıllarda kendisinden tarih dersi aldıkları öğretmenlerini ziyaret eden işadamı Sezai Topalan, Halk Oyunları Öğretmeni Abdurrezzak İnal ve Gazeteci Yazar İbrahim Evirgen, 38 yıl önce kendilerine öğretmenlik yapmış tarih öğretmenleri Mevlüde Tütenk'le hasret giderdiler.

38 yıl önce mezun verdiği öğrencilerini karşısında görmekten oldukça memnun olduğunu belirten Tütenk, "38 yıllık öğretmenlik hayatım boyunca yüzlerce öğrenci yetiştirdim. Bu öğrencilerimin çoğu doktor, mühendis, avukat, öğretmen gibi güzel mesleklere sahip oldular. Hatta içlerinde milletvekili, bakan bile var. Onlara bir nebze de olsa faydalı olmuşsam kendimi mutlu hissederim. Beni unutmayarak büyük vefa örneği gösteren öğrencilerime de ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Uzun yıllar Ziya Gökalp ve Diyarbakır Lisesi'nde binlerce öğrenci yetiştiren Mevlüde Tütenk'i ziyaret eden eski öğrencilerinden Sezai Topalan, Abdurrezzak İnal ve İbrahim Evirgen ise, hocaları olan Mevlüde Tütenk’in üzerlerinde çok hakkı olduğunu belirterek,  " Hocamız her zaman öğrencilerini iyi bir eğitim alması için motive eden değerli bir eğitimciydi. Kendisine çok şey borçluyuz." şeklinde konuştular.

Duygulu anlarında yaşandığı ziyaret sırasında Mevlüde hocaya Gazeteci Yazar İbrahim Evirgen, yeni yayımlanan 'Diyarbakır Hatırası' adlı kitabını imzalayarak hediye etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir