• DOLAR 32.249
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2392.821
  • ...
İlçe Milli Eğitim Müdürünün `Alçak` Karşılaştırmasına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - 2011-2012 Eğitim öğretim yılının başladığı günden beri başörtülü çocukları okula almayarak eğitim haklarını gasp eden Şahinbey ilçe milli eğitim müdürü Abdulhalim Ünverdi`nin, İslam`ın şiarlarından olan başörtüsü ile adeta dalga geçerek; "İçki içip sarhoş olan birini okula alamadığım gibi başörtülü olanları da okula alamam" dediği iddia edildi.

Haftalardır hukuksuz bir şekilde okula alınmayan öğrenci ve velilerinin başvurması sonucu İnsani Hak ve Özgürlükler Platform üyesi Rahmet-Der başkanı M. Faik Doğan ve İlim-Der başkanı Mustafa Özaslan girişimlerde bulundu.

Şahinbey ilçe milli eğitim müdürü Abdulhalim Ünverdi ile görüşen Doğan ve Özaslan, Ünverdi`nin İslam`ın değerlerine hakaret mahiyetindeki skandal söz ve tepkisi ile karşılaştıklarını söylediler.

Platform üyesi Faik Doğan, Görüştükleri İlçe milli eğitim müdürü Ünverdi`nin önce çocukların okula alınmamasının kendi emri olmadığını söylediğini daha sonra ise başörtülü okula gelen çocukların suç işlediğini iddia ettiğini belirtti.

Doğan; "Görüştüğümüz ilçe müdürü çocuklara yapılan haksızlıkla ilgili önce benim elimde değil dedi, daha sonra ise başörtülü okula giden öğrencilerin suç işlediğini iddia ederek; `bıçakla okula gelmek isteyen öğrenciyi, içki içip sarhoş olan bir öğrenciyi okula alamadığımız gibi başörtüsü ile gelenleri de alamayız.`dedi."ifadelerine yer verdi.

Şefik Mert - İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir