• DOLAR 32.249
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2506.26
  • ...
Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Demir'den okul müdürü cinayetine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Demir, İstanbul Eyüpsultan'da öğrencisinin silahlı saldırısıyla öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için yazılı bir açıklama yayımladı.

Öğretmenlerin korunması için kanun ve kuralların bir an önce çıkarılması gerektiğini söyleyen Demir, "Öğretmene yapılan bu saldırı ilk değildi, tedbir alınmazsa maalesef son da olmayacak. Bizler Peygamber mesleğini yaptığımıza inanan, anne baba rolü üstlenerek geleceğimizi inşa etmeye çalışan, kendi evlatlarımızdan çok, okuldaki öğrencilerimizi düşünen ve aklıselim, vatansever, dürüst ve ahlaklı bir gelecek yetiştirmek için gece gündüz çalışarak ülkemize hizmet etmeye çalışan öğretmenleriz. Bizler yeri geldiğinde canımız pahasına görevimizi ifa ediyorsak devletimizin de öğretmenlerimizi korumak için yıllardır bağıra çağıra söylediğimiz kanun ve kuralları bir an önce çıkartması gerekiyor." dedi.

Demir, "İstanbul'da menfur bir saldırı sonucu ömrünü eğitime adamış olan okul müdürümüz İbrahim Oktugan hocamız maalesef hayatını kaybetti. Bu saldırıyı gerçekleştiren her kim olursa olsun, bu kişiye en üst düzeyde ceza verilmesi için bakanlık hukuk birimi davaya müdahil olmalıdır. Bu olay ilk değil ama son olmalıdır. Bu nedenle Millî Eğitim Bakanlığımız acilen en üst düzeyde önlemler almalı, Öğretmenlik Meslek Kanunu hayata geçirilmeli ve öğretmenlerimizi koruyacak tedbirler bir an önce alınmalıdır. Vefat eden öğretmenimize Allah'tan rahmet tüm eğitim camiamıza sabr-ı cemil diliyorum." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir