• DOLAR 32.286
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2410.991
  • ...
Şanlıurfa`da asfaltlama çalışmaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, eski Belediye Başkanı Ahmet E. Fakıbaba döneminde döşenen ve araçlarda büyük sıkıntılara sebep olan siyah taş döşemesinin yapıldığı Akarbaşı, Haşimiye ve Divanyolunda taşlar sökülerek yerine asfaltlama çalışmaları başladı.

Geçtiğimiz günlerde esnaf ve vatandaşların talebi üzerine bölgede inceleme bulunarak anket çalışması yaptıran Başkan Güvenç, bölge esnafı ve vatandaşlarla yaptığı toplantılar neticesinde; bölgedeki parke taşlarının yıpranması ve araçların seyir halini olumsuz etkilemesinden dolayı çalışmaları başlatmıştı. Yapılan kamuoyu yoklamasında yüzde 70`lik kesimin Büyükşehir Belediyesinden bölgede asfalt yapılmasını istemişti.

Esnaf ve vatandaşların isteği doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri, bölgede ilk olarak Akarbaşı Caddesinde parkeleri yeniden sökmeye başladı. Ekipler tarafından Akarbaşı, Haşimiye ve Diyanyolu Caddelerinde yer alan 11 Bin 600 metre karelik alandaki parke taşlarını sökerek kısa süre içerisinde sıcak asfalt işlemine başlayacak.

Çalışmalar kapsamında asfalt yapılıp iki şeritte çıkarılacak yolda, toplu taşıma araçları için ayrılacak olan şeridi diğer araçlarda kullanabilecek. Yol boyunca oluşturulacak alanlarda toplu taşıma otobüsleri yolcu indirilebilecek.

Öte yandan yapılan yolla birlikte yayalar için de kaldırımlar düzenlenip genişletilecek.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir