• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Bingöl köylerinde elektrik kesintisi mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`ün Sancak Beldesine bağlı birçok köyde elektrik direklerin devrilmesiyle meydana gelen elektrik kesintileri nedeniyle insan ve hayvanların susuz kaldığı belirtildi. Elektriksiz kalan ve yolları açılmayan köylerde, günlük hayatın durma noktasına geldiği ifade ediliyor.

Sancak bölgesinde bulunan birçok köy karanlıkta

Sancak beldesine bağlı 20 köyün yaklaşık bir haftadır elektriksiz olduğunu belirten Sancak Belde Belediye Başkanı Nusret Koçin, belde merkezinde yüzde seksen oranında elektrik verildiğini ancak mahalle ve köylerin hiçbirine elektrik verilemediğini söyledi. Koçin, “Aksa elektrik firmasının elemanları çalışıyorlar ancak yeterli ekip yok. Bu ekiple kalırsa karanlığın bir ay bile sürebilir” dedi.

“Sularımızda üretilen elektrikten yararlanmıyoruz”

Yaşanan mağduriyetlere tepki gösteren vatandaşlar, “Bingöl coğrafi yapısı gereği tatlı suların merkezi konumunda olduğundan Peri suyu üzerinde bitmiş 4 ve devam eden 8 barajdan elektrik üretiliyor. Ama bu elektrik, çevresinde bulunan köyleri ve evleri ışık vermiyor. Yine Murat suyu üzerinde devam eden barajlarda da elektrik üretilecek. AKSA firması tarafından dikilen demir direkler, bir kar yağışında kâğıt gibi yamuldu. Elektrik fatura tahsilâtında bir kuruşundan vazgeçmeyen firma, işini de sağlam yapıp bizleri de mağdur etmesin. Bingöl`ün kırsalında yaşayan insanlar, her zaman olduğu gibi yine kaderlerine terk edildi.   Kırsal kesimde hayat mücadelesi veren mağdur köylüler ise, yıllar öncesinde olduğu gibi gaz lambaları ve mum ile evlerini aydınlatıyor” şeklinde tepki gösterdiler.

Bingöl`de son yıların en soğuk günleri yaşanıyor

Öte yandan, Bingöl`de son yılların en soğuk günleri yaşanıyor. Yoğun kar yağıyla meydana gelen elektrik kesintileri ve köy yollarının zamanında açılmaması zaten mağdur olan kırsal kesimdeki vatandaşları daha fazla mağdur ediyor. Özelikle Bingöl`ün kuzey ilçelerinin bir haftadır elektriksiz olduğu belirtiliyor. Adaklı ilçe merkezine ise 6 gün sonra yeniden elektrik verildiği öğrenildi. Karer bölgesinde de 9 köy hala karanlıkta olduğu ve yollarının halen kapalı belirtiliyor. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir