• DOLAR 32.569
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2440.517
  • ...
Van`da ölenlere Mekke`de dua ve gözyaşı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van`da yaşanan deprem, hac farizası için Mekke-i Mükerreme`de bulunan Türk hacı adaylarını da üzdü. Hacılar depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için dua etti.

Van`da 200`den fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan deprem, hac vazifesi için kutsal topraklarda bulunan Türk hacı adaylarını üzdü. Hacı adayları, Cennetül Mualla ve duaların kabul olduğu Cebel-i Rahme Tepesi`nde depremzedeler için dua edip gözyaşı döktüler.

Dün Van`da yaşanan deprem, hac farizası için Mekke-i Mükerreme`de bulunan Türk hacı adaylarını da üzdü. Sabah namazını Harem-i Şerif`te kılan hacı adayları, daha sonra gruplar halinde Hatice Validemiz ile Eshabı Kiram büyüklerinin mezarlarının bulunduğu Cennetül Mualla`ya gittiler. Burada fatihalar okuyan hacı adayları, Türkiye`deki afette hayatını kaybedenler için dua edip, Türkiye`nin benzer acıları bir daha yaşamaması için Allah-ü Teala`ya niyazda bulundular.

Türk hacı adayları, Arafat`ta bulunan Hazreti Adem ile Hazreti Havva`nın Cebeli Rahme Tepesi`ni de ziyaret ettiler. Duaların kabul olduğu tepede kendileri ve dua bekleyenler için niyazda bulunan hacı adayları, Van depremzedelerini de unutmadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir