• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Elektrik kesintisi Çermik`i susuz bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aşırı yağışın etkilediği Çermik`te yaşanan elektrik kesintisi Su Terfi İstasyonu`nu devre dışı bıraktı. Terfi İstasyonu`nun çalışmaması nedeniyle dün saat 17.00`dan bu yana ilçeye su verilemiyor.

Terfi İstasyonu durdu

DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  aşırı yağış ve rüzgârın enerji nakil hatlarında oluşturduğu hasarın su üretimini etkilediğini söyledi. Sarı, Çermik Terfi İstasyonu`nun çalışmaması sebebiyle ilçeye su verilemediğini ifade etti. Sorunun ne zamana kadar süreceğini bilemediklerini ifade eden Sarı, “Umudumuz sorunun en kısa zamanda çözülmesidir” diye konuştu.

Ergani`den su tankerleri ile ilçenin içme suyu ihtiyacını gidermeye çalıştıklarını belirten Sarı, İlçenin yaşanan sıkıntısını gidermek için dünden itibaren gerek Kaymakamlıkla gerekse Dicle EPSAŞ`la görüşmeler yaptıklarını ifade söyledi.

Sürekli elektrik kesintileri son bulmalı 

Suyun verilememesini elektrik kesintilerine bağlayan Sarı, ilçede her gün 3-4 saat elektrik kesintisi yaşandığını söyledi.

Sarı, “Söz konusu rutin elektrik kesintileri ilçemizde suyun iletimi konusunda ciddi sıkıntılar oluşturmaktadır. Elektrik kesintisi Terfi İstasyonumuzu devre dışı bırakmakta, depolarımızdaki su ilçemize ancak 4-5 saat yetebilmektedir” dedi. – İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir