• DOLAR 32.331
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2298.727
  • ...
109 belediye susuz kalabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR: Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ), Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 6 ildeki 109 belediye ve çok sayıda köyün içme suyu elektrik borcunun 260 milyon liraya ulaştığını bildirdi.

DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta belediyelerin artan borçlarını ödememesi nedeniyle, yeni yılda borçlu belediyelerle köy içme sularının elektriğinin kesilmesi kararının alındığı belirtildi.

Bölgede birçok ilin mevcut elektrik borcunun, önümüzdeki günlerde ciddi su kesintilerine yol açabileceği uyarısında bulunulan açıklamada, 6 ildeki belediyelerin elektrik borcunun 260 milyon liraya ulaştığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Elektrik sektörünün uzmanları, bu borçların ödenmemesi durumunda DEDAŞ'ın hem bireylere hem de belediyelere hizmet vermekte büyük güçlük yaşayacağını belirtiyor. Uzmanlara göre, şirketin 3 gün içinde ödediği elektriğin parasını belediyelerden aylarca tahsil edememesi şirket faaliyetleri açısından yaşamsal bir tehdit oluşturuyor."

Belediyelerin elektrik borcunun ağırlıklı olarak arıtma tesisleri, içme ve kullanma suyu ile park, bahçe aydınlatması gibi kalemlerde oluştuğuna işaret edilen açıklamada, köylerin borcunun ise, içme suyu şebekesinde ve pompajda kullanılan enerjiden kaynaklandığı aktarıldı.

Açıklamada, elektrik şirketinin borçlarından ötürü belediye ve köylerde elektrikleri kesmesi halinde, aralarında Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin gibi 3 büyükşehir belediyesinin de bulunduğu yüzlerce yerleşim biriminde ortalama 5,5 milyon kişinin susuz kalacağı ifade edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir