• DOLAR 32.46
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2435.993
  • ...
Muş`ta 3 saat süren hasta kurtarma operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yoğun kar yağışı Muş'ta etkisini devam ettiriyor. Özellikle dağ kesimlerinde yağan yaklaşık 2 metreyi bulan kar, ulaşımda ciddi aksaklıklara neden oluyor.

Yoğun kar nedeniyle Muş merkezine ulaşım sıkıntısı çeken köylü zor günler geçiriyor. Yolların kapalı olması nedeniyle hastaneye gidemeyen Kalp hastası Mustafa Aydemir'e saatlerce süren zorlu bir çalışmanın sonucunda ancak ulaşılabildi.

Muş Merkeze yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta Ağartı Köyü'nün Kamışlı Mezrası'nda bir hasta ihbarı alan AFAD ile 112 acil yardım ekipleri harekete geçti.  Mezra yolunda yaklaşık bir metreyi bulan karda ilerlemekte zorluk çeken AFAD ile 112 ekipleri yoğun kar nedeniyle daha fazla ilerleyemeyince devreye kar motoru girdi. 

Sabah saatlerinde hastayı kurtarıp hastaneye ulaştırmak için harekete geçen kurtarma ekipleri yaklaşık 3 saatlik zorlu bir çalışmanın ardından hastaya ancak ulaşabildi.

Kamışlı mezrasından atlarla Ağartı Köyü'ne getirilen kalp hastası Mustafa Aydemir buradan kar motoruna bindirilerek yolda bekleyen ambulansa ulaştırıldı. Ambulansta hastaya yapılan ilk müdahalenin ardından ekipler Aydemir'i Muş Devlet Hastanesine ulaştırmak için hareket etti.

Her kar yağışında aynı sıkıntılarla karşılaştıklarını ifade eden köylüler, yetkililerden köy yollarını acilen açmaları çağrısında bulundular. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir