• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
O  öğretmenin ilişkisi okulla kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında Mersin Atatürk Endüstri Meslek Lisesi`nde çekildiği iddia edilen görüntüde öğrencilerin din dersinde, ahlak dışı hareketlerde bulunması kamuoyunda tepkilere neden oldu. Konu hakkında bilgilerine başvurduğumuz okul öğretmenleri öğrencilerin öğretmeni sevmediklerinden dolayı bu hareketlerde bulunduklarını yoksa öğrencilerin din derslerine karşı gayet saygılı olduğu iddiasında bulundular.

Öğretmenler, kamuoyunda tepki çeken görüntüler hakkında, “Bu olay 2012-2013 eğitim öğretim dönemlerinde meydana geldi. Mehmet Ergen adındaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni kısa bir süreliğine ücretli olarak okulumuzda eğitim verdi. Öğretmenin ders verdiği sınıf zaten sorunlu bir sınıftı fakat öğrenciler, öğretmenden kıcık kapmışlardı. Yani öğrencilerin dinle dalga geçmesi diye bir şey yok. Öğrenciler, dinlerine saygılı öğrencilerdir. Din derslerine çok büyük saygıları vardır. Öğrenciler, öğretmenle ücretli diye dalga geçmişler olmaması gereken bir tavır. Öğrencilerin öğretmenlere karşı ne olursa olsun daima saygılarını muhafaza etmeleri gerekir. Yani burada bulunan hiçbir öğrenci dine saygısızlık yapmaz. Hatta burada Hıristiyan olan öğrenciler bile var. Onlar bile din derslerine girip saygılı bir şekilde dinlerler ve din derslerinde en yüksek notların onların aldığını duymuşum” ifadelerine yer verdiler.

Görüşlerine başvurmak için aradığımız okul müdürüne ise ulaşamadık

Skandal görüntüler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapıldığı öğrenilirken yaşı ilerlemiş olan öğretmenin ücretli olmasından dolayı da hukuki süreçten sonra ilişkisinin okuldan kesildiği belirtildi.

Skandal görüntüler hakkında İlke Haber Ajansı`na değerlendirmede bulunan Diyanet Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü ise Din Kültürü Dersi ve Ahlak Bilgisi Dersi müfredatının bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Din dersi müfredatı bir kez daha gözden geçirilmeli

Din Kültürü Dersi ve Ahlak Bilgisi Dersi Müfredatının bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Diyanet Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, “Din dersinde öğrencilerin böyle saygısız hareketler sergilemeleri eğitim sistemimiz adına da ve ders adına da gerçekten üzüntücü vericidir. Din dersinde yapılanların, şimdiye kadar verilen din derslerinin çocuklar üzerinde bir etkisinin olmadığını gördüm. Öğrenciler, okulda verilen din dersinden bir şeyler alabilselerdi öğretmene karşı ve Peygamberin adı anılırken fütursuzca bağırmaları, o derse gösterilen ilgi ve alakanın ne kadar olduğunu göstermekte. Okullarda verilen Din Kültürü Dersi ve Ahlak Bilgisi dersi müfredatı bir kez daha gözden geçirilmesi gerekmektedir. Bu derste öğrencilere vereceğimiz bilgiler öğrencilerin ahlaki seviyesini güzelleştirici olması gerekmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

"Öğrencilerin hedeflerine para konuluyor"

Öğrencilerin maddiyata yönlendirildiğine dikkat çeken Görgülü, “Okuyan öğrencilerin büyük bir kısmı okuduğu zaman, ne kadar çok para kazanacaksa o istikamete yönlendiriliyor.  Öğrencilerimizin kafaları hayatında başlangıcında para odaklanıyor. Para odaklanan bir neslin bir kafanın memlekete de millete de hayrının gelmeyeceğini bilmemiz gerekmektedir” diye ifade etti.

“Çocuklarımız eğitilmiyor, öğütülüyor”

İslam inancında eğitim sisteminin dünyanın dört bir yanında devlet adamlığı yapmış insanları yetiştirdiğine vurgu yapan Görgülü, “Öğrencilerin kafalarını dolduran, gönlünü boş bırakan eğitim,  insanı hiçbir zaman eğitmez. O derste öğretmene ve derse yapılan saygısızlık bunun en açık bir şekilde göstermektedir. Çocuklarımız eğitilmiyor ne yazık ki öğütülüyor. Yavrularımızda var olan özelliklerde becerilerde okuldan mezun oluncaya kadar heba ediliyor gerçekten üzüntü verici bir şey." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Görgülü son olarak velilerinden dini eğitim konusunda yetersiz kaldığını ifade ederek, anne babasından az çok dini eğitim alan bir öğrencinin sınıfta kendi öğretmenine karşı böyle saygısız davranmasının mümkün olamayacağını ifade etti. (Osman Öksüz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir