• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Karlıova`da fırtına ve kar hayatı felç etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karlıova ilçesinde 3 gündür aralıksız yağan kar yağışı, yerini tipiye bıraktı. Kar kalınlığı yer yer bir metreyi geçerken ilçe merkezine elektrikler verilemedi.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçede hayat durma noktasına geldi. İlçe merkezinde esnaf işyerlerini açmadı. Yoğun kar yağışından dolayı Bingöl Erzurum karayolu ulaşıma kapantı. Yolda mahsur kalan yolcular, Karayolları ve Özel İdare ekiplerinin çalışması ile ilçe merkezine getirildi. Yolcular, Karlıova Kaymakamlığı tarafından 200 kişilik kız öğrenci yurduna getirilerek yemek ikram edildi.

Karlıova`ya bağlı 40 köy yolu da kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Karlıova`ya bağlı Soğukpınar köyünde ise doğum yapacak bir kadın, köylüler tarafında kızaklarla ana yola getirilerek, yolda bekleyen ambulansla Karlıova Devlet Hastanesine gönderildi.

Öte yandan, Karlıova`ya bağlı bazı köylerde hastaların hastaneye sevki için yol açma çalışmaları başlatıldı. Yolda kalan yolcular için gece kalabilecekleri yerler, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ayarlandı. İlçe merkezinde kapanan mahalle yolları ise Karlıova Belediyesine ait iş makinalarıyla açılmaya başlandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir