• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
 `İnsanlık için Hayırlı Ümmet` konulu panel
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Yüzakı Derneği ve Altınoluk Dergisi`nin birlikte düzenlediği ‘İnsanlık için Hayırlı Ümmet` konulu panel, Büyükşehir Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu`nda gerçekleşti.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan panelin oturum başkanlığını Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren yaptı. Panelde Altınoluk Dergisi İmtiyaz Sahibi Abdullah Sert, Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan ve Prof. Dr. İrfan Gündüz konuşmacı olarak yer aldı.

Konuşmasında Kur`an`ı Kerim`de geçen “Vasat ümmet” ve “Şahit ümmet” kavramları üzerinde duran Abdullah Sert, ümmetin birlik beraberlik içinde, denge unsuru ve odak merkezi olmasının altını çizdi.

Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan ise, ümmetin “sünnet” üzerine bina edilmesi noktasında önemli tespitlerde bulundu. Ümmetin manevi şahsiyetine leke getirmemesi gerektiğinin altını çizen Çakan, bu konuda her ferdin hassasiyet sahibi olması gerektiğini hatırlattı.

Son bölümde ise Prof. Dr. İrfan Gündüz vakfiyelerden yola çıkarak nasıl bir merhamet medeniyeti olmak gerektiğini çeşitli örneklerle dile getirdi. Ecdadın, sosyal hayatta hangi alanda sıkıntı varsa o alanda parti değil vakıf kurmak için dertlendiğini ve harekete geçtiğini ifade etti.

"İnsanlık için Hayırlı Ümmet " adlı panel, İstanbul Ayasofya Tasavvuf Musiki Grubunun konseriyle son bulurken Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı düzenlenen panelden dolayı konuşmacılara teşekkür etti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından panele katılan davetlilere lokum, hurma ve su ikram edildi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir