• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
PKK`nin katlettiği 7 öğrenci için anma töreni düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İl Mili Eğitim Müdürlüğü, 3 Ocak 2008 tarihinde PKK`nin bir dershane önüne koyduğu bombanın patlatması sonucu hayatını kaybeden 6`sı öğrenci 7 kişi için anma töreni düzenledi. Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi`nde gerçekleşen törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, saldırı sonucu oğlunu kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, saldırıda yaralı olarak kurtulan öğrenciler, hayatını kaybeden öğrenci yakınları ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, PKK`nin acımasız çirkin yüzünün bu olayda net bir şekilde göründüğünü belirtti. Aksoy, “Kendilerini yetiştirmek için dershaneye giden bu gençlerimiz, böylesi bir terör eylemi sonrası yaşamını kaybettiler. Yaşamını kaybeden gençlerimizi rahmetle anıyorum, mekânları cennet olsun.” İfadelerini kullandı.

PKK tarafından gerçekleştirilen olaylarda çocukların kullanılması konusuna da değinen Vali Aksoy, “Özellikle terör olaylarında çocukların kullanılması kabul edilebilir değildir. Çocukların yeri okullardır, ailelerinin yanıdır.”dedi.

Söz konusu saldırıda oğlunu kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ise, bu tür olayların bitmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Gençlere de seslenen Eronat, “Gençler ve çocuklar diyebilir ki, biz ne yapabiliriz? Bence en güzel şeyi sizler yapabilirsiniz. Yanlış fikirdeki arkadaşlarınızı uyarabilirsiniz. Kimsenin ölmemesi gerektiğini söyleyebilirsiniz. Yeter ki kimse sıkılı yumruklarla karşı karşıya gelmesin. Artık bu kan ve gözyaşına son vermemiz gerekiyor. Yüreğimiz, dilimiz ve bedenimizle. Bu acıların bir daha yaşanmamasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Tören, yapılan konuşmaların ardından sona erdi. (Ali Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir